Το Ορούτς Ρέις ξεκίνησε για ανατ. Μεσόγειο συνοδευόμενο από φρεγάτα (pic)

Από φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού συνοδεύεται το δεύτερο ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας ‘Ορούτς Ρέις’, το οποίο ξεκίνησε σήμερα (27/8) το ταξίδι του για την ανατ. Μεσόγειο, για έρευνες φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, το 86 μέτρων ‘Ορούτς Ρέιτς’ ξεκίνησε από το λιμάνι Χαϊντάρπασά της Κωνσταντινούπολης και γύρω στις 20.00 το βράδυ έφτασε στα στενά των Δαρδανελίων. Αφού διασχίσει το Αιγαίο,

προορισμός του θα είναι το λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας.

Το ‘Ορούτς Ρέις’ συνοδεύει η φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ‘Αστραπή’ και σκοπός του είναι να συνδράμει στις έρευνες για ανακάλυψη φυσικού αερίου το άλλο ερευνητικό πλοίο ‘Μπαρμπαρός’ που βρίσκεται στα νότια της Κύπρου, καθώς επίσης και  τα πλωτά γεωτρύπανα ‘Πορθητής’ και ‘Γιαβούζ’, που βρίσκονται αντίστοιχα δυτικά και ανατολικά της Μεγαλονήσου.

Στο τουρκικό ερευνητικό πλοίο επιβαίνουν 55 μέλη πληρώματος και μπορεί να διεξαγάγει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε βάθος 15 χλμ. στις ανοιχτές θάλασσες, ενώ διαθέτει ακόμη και ελικοδρόμιο.

Δείτε φωτογραφία:

Keywords
Τυχαία Θέματα