Το όνομα του μόνου Μαρωνίτη αγνοούμενου δόθηκε σε οδό στη Λακατάμια

Του μόνου Μαρωνίτη αγνοούμενου του πολέμου 1974, ήρωα του 256 Τάγματος Πεζικού 19χρονου Ρογήρου Κουμέττου από τον σκλαβωμένο Κορμακίτη, δόθηκε σε καινούργια οδό της Λακατάμιας, σε ειδική τελετή απόψε Δευτέρα στην παρουσία πλήθους Μαρωνιτών και επισήμων.

Ο Ρογήρος Κουμέττου υπηρετώντας 17χρονος από το 1972 την 24μηνη στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά, 19χρονος το ολέθριο 1974, πολέμησε γενναία, με τον 2ο Λόχο του 256 Τάγματος Πεζικού και με επικεφαλής τον Ήρωα ανθυπολοχαγό Σταύρο Μπιτσάκη από την Κρήτη,

στις μάχες, της Λεύκας 20 έως 22 Ιουλίου, στο Αγριδάκι 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου και στη μάχη μακελειό Καραβά - Λαπήθου 6ης Αυγούστου, όπου και θυσιάστηκε.

ΜΕΣΑ στην φρικτή κόλαση της μάχης Καραβά - Λαπήθου δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθούν τα περιστατικά της θυσίας του.Ουδείς από τους επιζήσαντες τον είδε νεκρό και γι’ αυτό το όνομά του καταχωρήθηκε στον κατάλογο των Αγνοουμένων.

Σ’ ΕΚΕΙΝΗ τη μάχη της 6ης Αυγούστου 1974 θυσιάστηκαν συνολικά 86 πολεμιστές της ΕΦ στον Καραβά και στη Λάπηθο: (α) 49 του 256 Τάγματος Πεζικού,(β) 31 του 70 Τάγματος Μηχανικού και (γ) έξι του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού.

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της ΟΔΟΥ ΡΟΓΗΡΟΥ ΚΟΥΜΕΤΤΟΥ μίλησαν ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Σελίμ Σφέϊρ από τον Λίβανο, ο αναπληρωτής κοινοτάρχης του σκλαβωμένου Κορμακίτη Βαλεντίνος Κουμέττου, ο ξάδελφος του ήρωα δάσκαλος Κουμέττος Κατσιολούδης, η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα, ο Επίτροπος προεδρίας Φώτης Φωτίου, ο Εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή Γιαννάκης Μούσας, η Διευθύντρια της σχολής Αγίου Μάρωνα Γεωργία Σιαμούτη και εκ των συμπολεμιστών του ήρωα ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος και ο αδελφός του ήρωα Κουμέττος Κουμέττου. Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας της οδού έκαναν ο Αρχιεπίσκοπος Σφέϊερ και ο Επίτροπος Φωτίου και ακολούθησε ο εθνικός ύμνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα