Το όνειρο απατηλό της Εθνικής,οι νεαροί και το πλάνο του Βάλεμ

Η ήττα της Εθνικής Κύπρου από το Μαυροβούνιο στο ΓΣΠ με 2-0 έφερε μουρμούρα και αρνητικά σχόλια από τον περισσότερο κόσμο. Οι αντιδράσεις για το πλάνο,τις επιλογές των παικτών για την αποστολή και τον καταρτισμό της ενδεκάδας ήταν ποικίλες.Εν μέρει ο κόσμος και όσοι επικρίνουν την προσπάθεια της Εθνικής να έχουν δίκιο.Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα,οι λίγες νίκες και οι ακόμα λιγότερες μεγάλες νίκες δεν αρέσουν στον κόσμο,ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια είναι η

αλήθεια, ακούει για τις αλλαγές που θα φέρουν σε καλύτερη μοίρα την Εθνική μας ομάδα αλλά δεν βλέπει αποτέλεσμα.

Η νέα ήττα παρά την καλή προσπάθεια των νεαρών παικτών που χρησιμοποιήθηκαν από τον Γιόχαν Βάλεμ στο ντεμπούτο του,έκανε πολλούς να του ασκήσουν έντονη κριτική.

«Κανιβαλισμός στα social media, δουλειά μας να καταστρέφουμε κόσμο από το Facebook»

Πλέον το ματς της Τρίτης (21:45) απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν που θα γίνει στο ΓΣΠ αποκτά χαρακτήρα σημαντικού αγώνα για βαθμολογικούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.Μια καλή εμφάνιση με νίκη θα ήταν το ιδανικότερο για να επέλθει η ηρεμία και η αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Βέλγος ομοσπονδιακός μας τεχνικός στο προηγούμενο ματς «έριξε στα βαθιά» τους νεαρούς,Τζιωνή,Λοϊζου,Κυριακίδη που έκαναν το ντεμπούτο τους,ενώ για δεύτερη φορά αγωνίστηκαν με την Εθνική οι Ηλία,Καρώ και Γουήλερ.Αυτό καταδεικνύει την έλλειψη εμπειρίας στην ομάδα,αφού με εξαίρεση τον Χριστοφή και τον Λαίφη οι υπόλοιποι έχουν λίγες συμμετοχές με την Εθνική ομάδα.Σύμφωνοι πως η χρησιμοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών είναι προς τη σωστή κατεύθυνση,αλλά ίσως θα έπρεπε να γίνει σε συνδυασμό με έμπειρους ποδοσφαιριστές έτσι ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στην ομάδα.Οι νεαροί έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο,με τον Τζιωνή να ξεχωρίζει,ενώ καλή παρουσία είχαν οι Λοϊζου και Κυριακίδης.Όμως θα ήταν προτιμότερο οι πιο έμπειροι όπως είναι ο Αβραάμ και ο Πιέρος να έπαιρναν μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Φωτορεπορτάζ από την τελευταία προπόνηση.

Λάθη έγιναν και θα γίνονται αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο και μια κατεύθυνση από τους ιθύνοντες και τους υπεύθυνους της ομάδας.Εάν θέλουν να προχωρήσουν με το πλάνο των νεαρών,χρειάζεται στήριξη,υπομονή και επιμονή από όλους.

Τώρα η προσοχή στρέφεται στον επόμενο αγώνα με το Αζερμπαϊτζάν και ανεξάρτητα από το ποιους παίκτες θα χρησιμοποιήσει ο Βάλεμ,ο στόχος πρέπει να είναι μόνο η νίκη.Σιγά σιγά με πίστη και λίγη τύχη πρέπει να διεκδικήσουν οι διεθνείς μας μία πρόκριση σε μεγάλη φάση των Εθνικών ομάδων,όσο κι αν φαίνεται απίθανο.

Όλοι περιμένουν το βήμα παραπάνω από την Εθνική μας με την είσοδο στους ομίλους του Euro να αποτελεί ένα όνειρο απατηλό...προς το παρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα