Το ντέρμπι κορυφής των Ευρωπαίων έγινε… Survivor!

Ήταν οι ισοβαθμούντες στην κορυφή σύλλογοι, όταν αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της αγωνιστικής περιόδου 2019/20.

Ήταν η πρωταθλήτρια και η κυπελλούχος της περασμένης σεζόν (2020/21), οι οποίες άνοιξαν την αυλαία της τρέχουσας με το παιχνίδι για το σούπερ καπ στις 13 Ιουλίου.

Είναι οι δύο εκπρόσωποι της χώρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συνεχίζουν την πορεία τους στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Είναι όμως συνάμα και οι δύο ομάδες που μέχρι στιγμής απέχουν περισσότερο από κάθε από τα περυσινά τους στάνταρντ.

Ομόνοια και Ανόρθωση τίθενται

αντιμέτωπες για δεύτερη φορά στη σεζόν, εκ νέου στο ΓΣΠ, απόψε όμως στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Σε πείσμα των προβλέψεων η «μετωπική» τους δεν είναι ένα ντέρμπι κορυφής μεταξύ «Ευρωπαίων», αλλά ένας αυθεντικός αγώνας επιβίωσης. Μια μάχη για την αποφυγή του πρόωρου εκτροχιασμού από τους μεγαλεπήβολους στόχους τους.

Πλασαρισμένες αμφότερες στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα, με περισσότερες ήττες απ’ ό,τι νίκες, με αρνητικό συντελεστή τερμάτων, με διψήφια απόσταση από την κορυφή και με αγωνιστικά προβλήματα που (είναι αδύνατον πλέον να αποσιωπηθούν, εξ ου και) έγιναν δημόσια παραδεκτά από τους προπονητές τους.

Και το «τριφύλλι» και η «Κυρία» προσέρχονται στο αποψινό ντέρμπι γλείφοντας τις πληγές που τους άφησαν τα παιχνίδια της περασμένης Δευτέρας (25/10), το εκτός έδρας 0-1 από την ΠΑΕΕΚ και το εντός έδρας 1-2 από την ΑΕΚ αντιστοίχως.

Οι αδυναμίες και των «πρασίνων» και των «κυανολεύκων» είναι τόσες και τέτοιες που δεν διορθώνονται μέσα σε λίγες μέρες. Το ζητούμενο για τους Χένινγκ Μπεργκ και Τιμούρ Κετσπάγια είναι να «μακιγιάρουν» όσο το δυνατόν περισσότερες όσο το δυνατόν καλύτερα, προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες των ομάδων τους για νίκη. Ένα πραγματικό Survivor…

Keywords
Τυχαία Θέματα