Το ναυάγιο του Μοντ Πελεράν

Για το ναυάγιο στο Μοντ Πελεραν και τις εναλλακτικές στρατηγικές οι οποίες μπορούν να υπάρξουν, πραγματοποιήθηκε διάλεξη στη Λεμεσό.

Κύριος ομιλητής, ο πολιτικός αναλυτής Δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης.Στην διάλεξη, αναλύθηκε η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό.

Από τακτικής πλευράς ο Κ.Χαραλαμπίδης εισηγήθηκε ως προς τη στρατηγική, θα πρέπει να στηρίζεται πάνω σε συμμαχίες αλλά και την αλλαγή των ισοζυγίων δυνάμεων και με βάση των συνομιλιών, το κοινοτικό κεκτημένο και της αρχές της Ε.Ε. Χωρίς αποκλίσεις και ιδιαιτέρως την αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005, η οποία καθορίζει ρητώς,

ότι η Τουρκία είναι βασική της υποχρέωση και προϋπόθεση για την ενταξιακή της πορεία, να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Προσθέτοντάς, ό,τι η Τουρκία προσπαθεί μέσα από την ισχύ της, να επιβάλει διχοτομική λύση. «Έχουμε δεχτεί στο πλαίσιο μίας ΔΔΟ ότι ο βοράς θα είναι Τουρκικός και ο νότος είναι ελληνικός’», σημείωσε.

Η πρώτιστη κίνηση, όπως υπογράμμισε ο κ.Χαραλαμπίδης, θα έπρεπε να ήταν η αποστολή του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, για να μιλήσει με τη Τουρκική κυβέρνηση, κατά πόσο προτίθεται να προσχωρήσει σε αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων και κατάργηση των εγγυήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα