Το «μυστήριο» με τη ρωσική φάλαγγα 64χλμ που είναι έξω από Κίεβο (ΦΩΤΟ)

«Κόλλησε και κινδυνεύει η ρωσική φάλαγγα που είναι έξω από το Κίεβο». Αυτό δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας στο ραδιόφωνο των Times. Ο Μπεν Ουάλας είπε ότι η ρωσική φάλαγγα φαίνεται να μην κινείται πλέον και είναι ευάλωτη σε αεροπορική επίθεση από τους Ουκρανούς.

«Όταν μια τέτοια φάλαγγα είναι μακριά από την έδρα της για περισσότερο καιρό από όσο πρέπει κινδυνεύεις να μην μπορείς να την προστατεύσει και να τη στηρίξεις διοικητικά. Οι Ουκρανοί κάνουν πολύ

καλή δουλειά στην παρεμπόδισή της», είπε.

Οι εικόνες της ρωσικής φάλαγγας 64 χιλιομέτρων είδαν το φως της δημοσιότητας από προχθές βράδυ. Αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν την αργή κίνηση. 
Αυτό που κυκλοφορεί ευρέως είναι ότι η φάλαγγα κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς τα οχήματα έχουν πρόβλημα με τα καύσιμα και με την τροφοδοσία των περίπου 15.000 στρατιωτών που μεταφέρουν.

LIVE: Απόβαση των Ρώσων στο Χάρκοβο - «Ο Πούτιν πιο απομονωμένος παρά ποτέ»

Άλλωστε όπως αναφέρει o Guardian σε ανάλυση των φωτογραφιών της Maxar Technologies μεταξύ των οχημάτων, διακρίνονται και φορτηγά που μεταφέρουν φαγητό, αλλά και βυτιοφόρα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό τους.

Μέλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ έκανε δηλώσεις στη  Washington Post  και τόνισε πως το πιο πιθανό είναι το συγκεκριμένο κομβόι να πηγαίνει σιγά και να σταματάει συχνά, προκειμένου να ανασυντάσσεται και να λαμβάνει τις σχετικές εντολές για τις κινήσεις του.

Επίσης, ο Guardian επισημαίνει ότι το γεγονός πως μία τόσο μεγάλη στρατιωτική δύναμη, κινείται για τέτοια απόσταση, χωρίς να αντιμετωπίσει την παραμικρή αντίσταση από ψηλά, δείχνει ότι η αεροπορία της Ουκρανίας και τα drones, έχουν ουσιαστικά εξουδετερωθεί στην περιοχή από τους Ρώσους.

Keywords
Τυχαία Θέματα