Το μουσικό ταξίδι της Βάκια Σταύρου στην Αξιοθέα

Mετά τον δίχρονο εγκλεισμό και την αναγκαστική αποχή από κάθε μορφής ταξίδια, η συναυλία της Βάκιας Σταύρου με τον καλοκαιρινό τίτλο «Περίπλους, Ανοιχτά Λιμάνια», ήρθε στην πιο κατάλληλη ώρα, ήταν η πιο όμορφη διαφυγή από τα μουντά αισθήματα που είχαν κατακλύσει την πόλη, τις συνοικίες και τους ανθρώπους των πόλεων. Μαζί με τον διακεκριμένο πιανίστα Μανώλη Νεοφύτου, μάς ταξίδεψαν σε νοσταλγικές μελωδίες πόλεων όπως ο Πειραιάς, η Νάπολη, το Buenos Aires,

η Αθήνα, το Παρίσι...

Όπως το είπε η ίδια η Βάκια, επρόκειτο για ένα «μουσικό περίπλου σε νερά άλλοτε φωτεινά, άλλοτε συννεφιασμένα, που με τη δύναμη των τραγουδιών οδηγούν κατευθείαν στ’ όνειρο, με όσα νέα και παλιά φυλάμε μέσα μας ως ακριβό φυλαχτό».

Η επιτυχημένη συναυλία που μάγεψε το κοινό που βρέθηκε στην Αξιοθέα το βράδυ της Παρασκευής (25 Ιουνίου 2021) επικύρωσε αυτή την πίστη της μοναδικής Κύπριας ερμηνεύτριας στη δύναμη της τέχνης και γέμισε αισιοδοξία όσους πιστεύουν ότι τον πολιτισμό δεν μπορεί να τον αναχαιτήσει καμία πανδημία. Μπορεί να τον καθηλώσει για κάποιο διάστημα, αλλά πάντα επανέρχεται εμπλουτισμένος δημιουργικά και αναγκαίος για εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας που τον αναζητά.

Keywords
Τυχαία Θέματα