Το μοντέλο της Υπερδνειστερίας που μπορεί να αξιοποιηθεί για κυρώσεις

Το μοντέλο της Υπερδνειστερίας, μπορεί να αξιοποιήσει η Λευκωσία για ουσιαστικές κυρώσεις εις βάρος των στελεχών της λεγόμενης «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους.

Διαβάστε ακόμη: Κυρώσεις στη βάση του μοντέλου της Υπερδνειστερίας

Σύμφωνα με τον Γιάννο Χαραλαμπίδη και την Εφημερίδα Σημερινή, η περιοχή συνιστά αποσχισθείσα περιοχή από την Μολδαβία, που δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.
- Η Μολδαβία κατάφερε να πετύχει την απαγόρευση εισόδου εντός του εδάφους της Ε.Ε. των μελών της παράνομης κυβέρνησης της Υπερδνειστερίας από το 2010, χωρίς να είναι κράτος μέλος.

Ως εκ τούτου, η εν λόγω απόφαση μπορεί να εφαρμοστεί και για το ψευδοκράτος, με πολύ περισσότερους λόγους από αυτούς που επικαλέστηκε η Ε.Ε για την τότε ομόφωνη απόφασή της.

Χαρακτηριστικά, αναφέρονται τα εξής:

 Χρήση στρατιωτικών μέσων για παράνομη κατοχή εδάφους κράτους - μέλους. Κλείσιμο Ελληνικών σχολείων. Καταπάτηση νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας που υπέχουν ποινική ευθύνη για εσχάτη προδοσία.

Δηλαδή:

 Συνεργασία με ξένο κατοχικό στρατό Ανακήρυξη ψευδοκράτους Εμφάνιση Τ/κ ηγετών ως προέδρων χωριστού κράτους Θέση για δύο κράτη.

Αφού η Ε.Ε. δεν υποστηρίζει λύση δύο κρατών, καθίσταται σαφής η ευθύνη των κατοχικών δυνάμεων, με την Κυπριακή κυβέρνηση να καλείται πλέον να προβάλει τις θέσεις της σε επίπεδο Ευρώπης και Ο.Η.Ε.

Δείτε την ανάλυση του Δρ. Γιάννου Χαραλαμπίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα