Το μήνυμα του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών για την Πρωτοχρονιά

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, εύχεται στον Κυπριακό λαό, ένα Οικολογικό και ελεύθερο 2021 γεμάτο υγεία.



Φέτος γιορτάζουμε διαφορετικά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Οικογένειες πιθανόν να μείνουν χωριστά, παιδιά να μην μπορούν να πάνε στους γονείς τους, παππούδες δεν θα δουν τα εγγόνια τους.

Ας μην αφήσουμε ωστόσο την

πανδημία να μας στερήσει το γιορτινό κλίμα. Ο θεσμός της οικογένειας είναι ισχυρότερος των όποιων αντίξοων συνθηκών. Ας γίνουν αυτές οι δύσκολες μέρες, ένας φάρος ελπίδας για τις καλύτερες μέρες που έρχονται. Γιατί οι καλύτερες μέρες θα έρθουν και όλοι μαζί, ενωμένοι θα αγναντεύουμε με αισιοδοξία το μέλλον καθώς τα χειρότερα παρήλθαν.

Το 2021 να είναι το έτος που επιτέλους θα έρθει στη χώρα μας ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη και κοινωνική πρόοδος στους κατοίκους του μαρτυρικού νησιού μας.

Μέσα στο 2020,  ζήσαμε την επιδείνωση της οικονομικής πραγματικότητας για πολλές οικογένειες και επιχειρήσεις στη χώρα μας. Η κατάσταση αυτή μας θύμισε ότι ο τόπος μας χρειάζεται ριζοσπαστικές αλλαγές στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδικίας.

Βιώσαμε το 2020 την επιδείνωση της κρίσης του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα ένταση τους. Οι φυσικές καταστροφές σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο διαδέχονται η μια την άλλη. Βιώσαμε όμως και την επιμονή κάποιων σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο να συνεχίζουν να καταστρέφουν το περιβάλλον και να το κατασπαράζουν, στο βωμό του χρήματος και στο όνομα της λεγόμενης «ανάπτυξης».

Την νέα χρονιά ελπίζουμε πολίτες και πολιτεία να γίνουμε πιο περιβαλλοντιστές, να νοιαστούμε περισσότερο για τη Φύση και τα Ζώα, για αυτή την μικρή όμορφη πατρίδα που την πληγώνουν οι αλόγιστες σπατάλες, οι υπερβολές και η κακοδιοίκηση.

Καλή Χρονιά, με υγεία και σεβασμό στο περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη: 

Το μήνυμα της Συμμαχία Πολιτών για την Πρωτοχρονιά

Keywords
Τυχαία Θέματα