Το μήνυμα της μάνας Κυριάκου: «Στόχος της ζωής μου να παρθούν μέτρα..»

Φως στα αίτια θανάτου του Κυριάκου Όξινου που «έσβησε» σε τροχαίο δυστύχημα στη Λευκωσία τον περασμένο Ιανουάριο. Μετά από έρευνες διαφάνηκε ότι ο θάνατος του οφείλεται σε «σφαιρίδια» και νιτρική αμμωνία που εκτοξεύθηκαν από αερόσακο μάρκας Τακάτα.

Oι συγκεκριμένοι αερόσακοι έχουν αποσυρθεί από την αγορά την ίδια ώρα που εξαιτίας αυτών σημειώθηκαν 100 θάνατοι παγκοσμίως.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο η μητέρα του Κυριάκου Όξινου, Μαρία Λούη, ανέφερε ότι πρέπει να παρθούν

μέτρα και να ενημερωθεί ο κόσμος ότι αυτοί οι αερόσακοι είναι επικίνδυνοι καθώς μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

«Έχουμε αρκετούς θανάτους παγκοσμίως, ένας εξ αυτών ο θάνατος του Κυριάκου μας, τον οποίο ως οικογένεια βιώνουμε με πόνο. Από τις έρευνες διαπιστώσαμε ότι η αιτία ήταν αυτοί οι ελαττωματικοί αερόσακοι. Από περαιτέρω έρευνες με τους δικηγόρους μας ανακαλύψαμε ότι υπήρχε ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων αλλά υπήρχαν και 35 ειδοποιήσεις και οδηγίες στη σελίδα της Rapex που αναφερόταν σε διάφορα μοντέλα που είχαν αυτούς τους αερόσακους» είπε η κ. Μαρία.

«Στόχος ζωής μου είναι να γνωστοποιηθεί στους πολίτες η επικινδυνότητα αυτών των αερόσακων για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Από έρευνες που έγιναν επιβεβαιώθηκε ότι και πριν χρόνια έγινε ένα σοβαρό περιστατικό στην Κύπρο από ατύχημα με Τακάτα το 2018 το οποίο είχε τραυματίσει πάρα πολύ σοβαρά τον οδηγό με ανεπανόρθωτες ζημιές» επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Σφαιρίδια και νιτρική αμμωνία από αερόσακο η αιτία θανάτου του Κ.Όξινου

Θλίψη στη ΚΟΚ για τον Κυριάκο: «Για το μεγάλο ταξίδι έφυγε τα χαράματα…»

Keywords
Τυχαία Θέματα