Το μήνυμα Ιταλού δημοσιογράφου στο SigmaLive:"Μην υποτιμάτε, πάρτε παράδειγμα"

Ο άχαρος ρόλος του «ταχυδρόμου». Ο Angelo Raffaele Amelio είναι δημοσιογράφος στο ειδησεογραφικό Rai News 24 της Ιταλίας. Τo SigmaLive κατάφερε να τον εντοπίσει και να συνομιλήσει για λίγο μαζί του. Τον ρωτήσαμε πώς νιώθει αυτές τις μέρες, που η χώρα του ζει την χειρότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, αφού μετά την Κίνα, η Ιταλία είναι η χώρα που μετρά τους περισσότερους νεκρούς απ’ την πανδημία.

«Εμείς

οι δημοσιογράφοι στην Ιταλία είμαστε πραγματικά στην πρώτη γραμμή! Στο Rai News 24 είμαστε καθημερινά παρόντες στα γεγονότα, με την δέσμευση να μεταδίδουμε 24 ώρες το 24ωρο τις εξελίξεις της δραματικής αυτής κατάστασης».

«Γνωρίζουμε όλοι τους κινδύνους, αλλά αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με μεγάλη επαγγελματική αυστηρότητα και με μεγάλη προσοχή στους κανόνες πρόληψης και ασφάλειας», λέει ο Angelo στο SigmaLive.

Συνεχίζοντας, αναφέρει, «Ας προσπαθήσουμε να συμβάλουμε και εμείς με τον τρόπο μας σε αυτόν τον πόλεμο ενάντια σε έναν άγνωστο (μέχρι στιγμής) και καταστροφικό εχθρό».

Ο Angelo λέει «ας μην το εγκαταλείψουμε, πρώτα απ 'όλα επειδή είναι καθήκον μας».

«Με σωστές και σταθερές πληροφορίες θέλουμε να βοηθήσουμε όλο το έκτακτο προσωπικό της υγειονομικής περίθαλψης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και όλους τους πολίτες που πρέπει να γνωρίζουν και τις μεθόδους για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τον ιό και πώς να συμπεριφέρονται σε μια τέτοια εξαιρετική και δραματική κατάσταση».

Εξομολογείται, ακόμη, ότι η πεποίθησή του είναι ότι θα μπορέσουμε να βγούμε απ’ το τούνελ. «Θα το κάνουμε, αλλά όλοι, όχι μόνο οι δημοσιογράφοι, πρέπει να κάνουν το καθήκον τους!», τονίζει.

«Και όταν όλα αυτά τελειώσουν όπως ελπίζουμε, μόνο τότε θα είναι σωστό να υπολογίσουμε και να τιμωρούμε αυστηρά όσους έχουν σκεφτεί εγωιστικά. Όσους σκέφτηκαν τα κέρδη τους και ταυτόχρονα θα πρέπει να ανταμείψουμε εκείνους που δεσμεύτηκαν σ’ αυτό: την υπεράσπιση προτεραιότητας της υγείας όλων και στη συνέχεια την υπεράσπιση των αρχών της αλληλεγγύης και της συνεργασίας που διακρίνουν μια πραγματικά πολιτισμένη χώρα!», συμπληρώνει.

«Κλείνω με μια πρόταση: ποτέ να μην υποτιμάτε την καταστροφική δύναμη αυτού του ιού που δεν γνωρίζει σύνορα και να πάρετε παράδειγμα από τους Ιταλούς που, παρά τα χιλιάδες αρχικά λάθη, πολεμούν ηρωικά ενάντια σε έναν ύπουλο και θανατηφόρο εχθρό. Έναν πόλεμο στον οποίο αγωνιζόμαστε για επιβίωση αλλά και για έναν καλύτερο, πιο ανθρώπινο και πιο πολιτισμένο κόσμο!», καταλήγει ο Angelo Raffaele Amelio.

Keywords
Τυχαία Θέματα