Το μεταναστευτικό και οι κλινικές στα κατεχόμενα με γέννες από παρένθετες

Φαίνεται πως στα κατεχόμενα λειτουργούν κλινικές που προσφέρουν υπηρεσίες σε ξένους υπηκόους και εκεί γεννιούνται παιδιά που είναι συνήθως από παρένθετες μητέρες, και ενδεχομένως να υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με διαδικασίες που να ενέχουν ποινικά κολάσιμες πράξεις, ωστόσο, δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης υπηκόων τρίτων χωρών αλλά εξασφάλιση πιστοποιητικών γέννησης της ΚΔ, ενώ στη συνέχεια με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να επιτύχουν είτε υιοθεσίες είτε παρεμφερείς πράξεις, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Κωνσταντίνου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ

«Πρωτοσέλιδο».


Όσον αφορά το μεταναστευτικό, σημείωσε πως από τον Σεπτέμβρη του 2021, ζούμε σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση, καθώς η Τουρκία σταδιακά εργαλειοποιεί πλήρως το μεταναστευτικό.

Μέσω πτήσεων προς την Κωνσταντινούπολη και από εκεί προς τα κατεχόμενα, φτάνουν υπήκοοι κυρίως από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής με προοπτική να εγγραφούν ως φοιτητές σε πανεπιστήμια στα κατεχόμενα, ωστόσο, σχεδόν την ίδια μέρα οι διακινητές τους διακινούν στις ελεύθερες περιοχές.

Μια άλλη δίοδος είναι μέσω θάλασσας όπου διακινητές αποβιβάζουν κόσμο στον κόλπο της Μόρφου, κυρίως Ασιατικής καταγωγής, με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου, πρόσθεσε.

Όπως είπε, για να μπορέσει η Κύπρος να ανταπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να υπάρξουν ενέργειες ώστε περιοριστούν οι εισροές, να επισπευσθούν οι διαδικασίες ασύλου και να επισπευσθούν οι διαδικασίες επιστροφές.

«Όσο και να ζητάμε την εμπλοκή τρίτων, το πρόβλημα που έχει η κάθε χώρα είναι δικό της. Χωρίς τις ενέργειες τις δικές μας κανείς δεν θα νοιαστεί περισσότερο», είπε.

Διαβάστε επίσης 

Μένει μόνιμα Ισπανία, αναγνώρισε παιδί που γεννήθηκε στα κατεχόμενα

Keywords
Τυχαία Θέματα