«Το μεγαλύτερο σύμβολο παγκοσμίως»

Ο Ρικάρντο Καρβάλιο έπλεξε το εγκώμιο των Κριστιάνο Ρονάλντο και Κιλιάν Εμπαπέ, μιλώντας στο περιοδικό "Four Four Two". Υποστήριξε ότι αμφότεροι έχουν αγγίξει την κορυφή του ποδοσφαίρου.

Ο παλαίμαχος Πορτογάλος αμυντικός εκθείασε τον 36χρονο σούπερ σταρ. Μεταξύ άλλων είπε ότι έχει ωριμάσει, ενώ αναφέρθηκε και στην τελειομανία του.

"Νομίζω ότι οι άνθρωποι πλέον βλέπουν τον πραγματικό Ρονάλντο. Έχει μεγαλώσει πολύ με τα χρόνια και είναι πολύ πιο ώριμος. Ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει όμως: όλη του τη ζωή θέλει να είναι επιτυχημένος

σε οτιδήποτε κάνει. Ο Κριστιάνο είναι τελειομανής. Δεν απαιτεί τίποτα από κανένα που δεν μπορεί να κάνει ο ίδιος.

Οι άνθρωποι μπορεί να τον κατακρίνουν και να διαφωνούν μαζί του, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ως ποδοσφαιριστής είναι το μεγαλύτερο σύμβολο της Πορτογαλίας, αλλά και παγκοσμίως. Με τη δική του αξία βρίσκεται σε αυτή τη θέση εδώ και πολλά χρόνια".

Εν συνεχεία, ο 43χρονος αναφέρθηκε στον Κιλιάν Εμπαπέ, λέγοντας: "Το καλύτερο πράγμα για το ποδόσφαιρο είναι όταν συναντάς παιδιά σαν αυτόν που γίνονται είδωλα για ένα σωρό άτομα και τότε συνειδητοποιείς ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από εκείνο το αγόρι που γνώριζες. Αυτός είναι ο Εμπαπέ.

Ήταν απίστευτο να βλέπεις ένα ταλέντο σαν αυτόν να αναδύεται. Είχαμε μια καλή σχέση και πρόσφατα, όταν ήμουν βοηθός προπονητή της Μαρσέιγ, παίξαμε με την Παρί στο Σούπερ Καπ Γαλλίας και ήρθε στον πάγκο μας για να με αγκαλιάσει.

Στη Μονακό είχαμε ως σκοπό να τον βοηθήσουμε να βελτιωθεί. Όταν ξεκινάς και έχεις τα στοιχεία που είχε εκείνος, μπορεί να είσαι πιο ατομιστής από όσο θα έπρεπε, οπότε ήταν σημαντικό για αυτόν να βελτιωθεί. Πάντα ήθελε να κάνει περισσότερα και ένιωθε ότι μπορούσε, αλλά είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα. Έτσι έφτασε σε αυτό το επίπεδο".

Πηγή: Sport24

Keywords
Τυχαία Θέματα