Το κυπριακό πρόβλημα συζήτησαν οι ΥπΕξ ΗΠΑ και Τουρκίας

Το Κυπριακό πρόβλημα ήταν μέρος της ατζέντας που συζήτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Τουρκίας και ΗΠΑ σε συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη.

Με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι συναντήθηκε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου στην Νέα Υόρκη και ανάμεσα σε άλλα συζήτησαν και το Κυπριακό.

Τουρκικές

διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι ο Τζον Κέρι και ο Φεριντούν Σινιρλίογλου κυρίως συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία σε σχέση με τον ISIS και την τρομοκρατία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Τζον Κέρι είπε ότι οι στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ και της Ρωσίας είχαν σήμερα συνάντηση και αυτές οι επαφές θα συνεχιστούν. "Εμείς θέλουμε η Ρωσία να χτυπά μόνο τον ISIS στη Συρία. Αυτό τους το είπαμε καθαρά", είπε ο Τζον Κέρι.

Στο μεταξύ στην Νέα Υόρκη ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και μ τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού ο Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Ελμάρ Μεμμεντιααρόβ. Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι οι σχέσεις των Τ/Κ με τους Αζερμπαϊτζανούς είναι πολύ στενές και στόχος τους είναι να γίνουν ακόμη στενότερες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα