Το κράτος νοίκιασε και κτήριο βάσει παράτυπης δήλωσης (pics)

Σε παράτυπη υπεύθυνη δήλωση απέναντι στο κράτος, φαίνεται ότι στηρίζεται η απόφαση για την επιλογή συγκεκριμένου κτηρίου, το οποίο επελέγη για τη μεταστέγαση του Κτηματολογίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, στο οποίο, μάλιστα, διενεργούνται ήδη εργασίες συντήρησης «κατά παρέκκλιση του νόμου».

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Η Σημερινή» κατά το παρελθόν, η εταιρία RUIDOSO OVERSEAS LTD, η οποία νοίκιασε το εν λόγω κτήριο στο κράτος, ανήκει εξολοκλήρου σε άλλη εταιρία, την GERING LIMITED (H.E.

150715), η οποία από τον Φεβρουάριο του 2013 και σύμφωνα με τον Περί Εταιρειών Νόμο ΚΕΦ.113, Άρθρο 327, έχει διαγραφεί από το Μητρώο τον Φεβρουάριο του 2013.

Για του λόγου το αληθές, το SigmaLive παρουσιάζει την καταχώρηση στο μητρώο εταιριών, στο οποίο η εταιρία εμφανίζεται ως «Διαγραμμένη».

Ωστόσο, η εταιρία, η οποία πλέον είναι συμβαλλόμενη με το κράτος μέσω της ενοικίασης του κτηρίου, κατέθεσε στις 24 Φεβρουαρίου του 2014 υπεύθυνη δήλωση, με την οποία διαβεβαιώνει ότι η μετοχική της σύνθεση παραμένει ίδια, σύμφωνα με το ιδρυτικό έγγραφο, τονίζοντας, μάλιστα, ότι η εταιρία δεν έχει διαγραφεί από το μητρώο του Εφόρου Εταιριών.

Το SigmaLive εξασφάλισε και παρουσιάζει τη βεβαίωση ότι η εταιρία RUIDOSO OVERSEAS LTD ανήκε στην εταιρία GERING LIMITED το 2007, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση με την οποία δίνονται διαβεβαιώσεις ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της πρώτης δεν έχει αλλάξει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία για την ενοικίαση του κτηρίου κατακυρώθηκε στις 15 Ιουνίου του 2016.

Ως εκ τούτου, το ερώτημα που εγείρεται, είναι κατά πόσο το κράτος, πριν προχωρήσει σε συμφωνίες με ιδιώτες και άλλα μέρη και πριν προχωρήσει σε πληρωμές για οποιονδήποτε λόγο, ελέγχει την αξιοπιστία των δηλωθέντων και το ιδιοκτησιακό καθεστώς και κατάσταση των συμβαλλόμενων με αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Σημερινή», τα ανωτέρω περιήλθαν εις γνώσιν του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη μέσω επιστολής που απέστειλε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης στις 22 Νοεμβρίου του 2017, όπου και γίνεται σοβαρή αποκάλυψη νέων στοιχείων, που φαίνεται να ενισχύουν τις καταγγελίες για πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος και άλλες παρατυπίες, που αφορούν την επιλογή του συγκεκριμένου κτηρίου.

Στην επιστολή του, ο κ. Ορφανίδης είχε τονίσει ότι έχει πληροφορίες πως η πιο πάνω διαδικασία προχωρεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία κατά παρέκκλιση, καθώς «λόγω μειωμένου εμβαδού του προτεινόμενου ενοικιαζόμενου κτηρίου στο Παραλίμνι, έχουν συμπεριλάβει και το εμβαδόν του μεσοπατώματος του εν λόγω κτηρίου, το οποίο, όμως, αν συμπεριληφθεί στο εμβαδόν, τότε ξεπερνά τον επιτρεπόμενο συντελεστή δόμησης. Η πιο πάνω αίτηση έγινε με σκοπό να εναρμονιστούν οι προδιαγραφές του επιλεγμένου κτηρίου με τους όρους της Δήλωσης Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, ημερομηνίας 1 Αυγούστου του 2014, προδιαγραφές οι οποίες όφειλαν να υπήρχαν κατά την ημερομηνία υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος. Εφόσον δεν πληρούσε τους όρους της δήλωσης πρόσκλησης ενδιαφέροντος, η προσφορά της εταιρείας RUIDOSO OVERSEAS LTD έπρεπε να απορριφθεί».

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με την επιστολή, τα Δημόσια Έργα έχουν ξεκινήσει εργασίες διαμόρφωσης στο προαναφερόμενο κτήριο (οικοδομικές, ξυλουργικές, ηλεκτρολογικές κ.λπ.), από τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου του 2017.

Ακολουθεί η επιστολή του Χρίστου Ορφανίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα