Το κόλπο για να ξεθολώνετε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σε 10 δευτερόλεπτα

Όσο μπαίνει ο χειμώνας, η θερμοκρασία πέφτει και οι βροχές είναι συχνότερες, συχνότερα αντιμετωπίζουμε και αυτό το εκνευριστικό πρόβλημα με τα παρμπρίζ που θολώνουν λόγω της διαφοράς θερμοκρασίς μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού του αυτοκινήτου. Ένα TikTok βίντεο που αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ξεφορτωθούμε το θάμπωμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Ένας content creator, αφιερωμένος σε ό,τι έχει να κάνει με το αυτοκίνητο και τα μικρά του μυστικά, μοιράστηκε τη μέθοδο-λύση σε αυτό το πρόβλημα. Και έγινε viral.

Η μέθοδος περιλαμβάνει την ενεργοποίηση τριών βασικών

λειτουργιών του αυτοκινήτου: του κλιματισμού, της μηχανής εξωτερικής καύσης και της θέρμανσης του πίσω παρμπρίζ. Ουσιαστικά, αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί γρήγορα για να ξεθαμπώσει το παρμπρίζ, εξασφαλίζοντας ορατότητα και ενισχύοντας την ασφάλεια κατά την οδήγηση. Ειδικά τις βροχερές μέρες που και το παρμπρίζ έχει θολώσει και δεν μπορεί ο οδηγός να ανοίξει το παράθυρο, για ευνόητους λόγους.

Όπως εξήγησε ο TikToker, «όταν οδηγείτε μια βροχερή μέρα, το παρμπρίζ θολώνει πολύ εύκολα, επηρεάζοντας την όραση κατά την οδήγηση. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Αλλά μην πανικοβάλλεστε. Απλώς ανοίξτε τον κλιματισμό, ενεργοποιήστε την εξωτερική κυκλοφορία και πατήστε ταυτόχρονα το σήμα αυτού του τομέα. Με αυτόν τον τρόπο, η θολούρα από το τζάμι θα καθαριστεί γρήγορα».

Να αναφέρουμε κάπου εδώ, πως ένας άλλος εμπειρογνώμονας επισήμανε πρόσφατα πως υπάρχει ένα κουμπί που βρίσκεται σε κάθε αυτοκίνητο και ουσιαστικά μπορεί να ξεθαμπώσει γρήγορα ένα παρμπρίζ. Αυτό για ένα καλό reminder να τεστάρουμε τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, μιας και οι λύσεις έχουν ήδη προνοηθεί από τους τεχνικούς, σε ό,τι αφορά τέτοια καθημερινά μικροδράματα.

Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα