Το κάλεσμα Προδρόμου στους φορείς της Παιδείας πριν τη συνάντηση

Κάλεσμα στους οργανωμένους φορείς της Παιδείας να συμβάλουν στον διάλογο για να επιτευχθεί το ζητούμενο, το οποίο είναι η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού (εκπαιδευτικοί), απηύθυνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, μέσω της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο (27/7) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των αρμόδιων φορέων στην Παιδεία στο Προεδρικό, μετά από πρόσκληση του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο

κ. Προδρόμου σημείωσε ότι η συνεργασία με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις στο πρόσφατο παρελθόν έφερε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο Λύκειο, το οποίο πλέον έχει γίνει κατεύθυνσης.

«Όταν μιλάμε για διάλογο και συνεργασία υπάρχει», πρόσθεσε, δίνοντας ως παράδειγμα συνεργασίας με τις οργανώσεις το νέο σύστημα επιλογής εκπαιδευτικών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι «εκ των ων ουκ άνευ» η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορούν να δοθούν λογικές λύσεις.

Για το Κυπριακό

Ο κ. Προδρόμου κλήθηκε να σχολιάσει τι μέλλει γενέσθαι στο Κυπριακό μετά την επίσκεψη της Ειδικής Απεσταλμένης του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ.

Ο ίδιος, αρχικά σημείωσε ότι είναι σημαντική η ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ από το Συμβούλιο Ασφαλείας, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το απόγευμα.

Παράλληλα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η όλη προσπάθεια που έχει εκκινήσει στο Κυπριακό, δεν προσανατολίζεται για να αποδοθούν ευθύνες.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι είναι οι Ελληνοκύπριοι που θέλουν πρώτοι λύση, καθώς κατέχονται τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επίσης, επανάλαβε την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας να επανέλθει στον διάλογο από εκεί που σταμάτησε στο Κραν Μοντανά, χωρίς καμία προϋπόθεση και αφού πρώτα διαπιστωθεί ότι υπάρχει πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές.

Ερωτηθείς τι αναμένουμε από εδώ και πέρα και πώς θα προχωρήσουν τα πράγματα, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι περιμένουμε το αποτέλεσμα των επαφών της κυρίας Λουτ σε Τουρκία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε. το επόμενο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα