Το Ισραήλ ευχαριστεί την Κύπρο για τη βοήθεια στις πυρκαγιές

Τις ευχαριστίες του Ισραήλ για τη βοήθεια που η Κύπρος παρείχε στη χώρα για την κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας ΙσραήλΚύπρου στην Κνεσσέτ Manuel Trajtenberg, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο

για να συμμετάσχει, ως κύριος ομιλητής, σε γεύμα που διοργανώνει ο Κυπρο-Ισραηλινός Σύνδεσμος Επιχειρηματιών, σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Trajtenberg εξέφρασε ευχαριστίες για τη βοήθεια που η Κύπρος παρείχε στο Ισραήλ για την κατάσβεση των πρόσφατων πυρκαγιών στη χώρα.

Οι κ. Συλλούρης και Trajtenberg συμφώνησαν ότι τέτοια περιστατικά αποδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της περιφερειακής συνεργασίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά προκλήσεις που χρήζουν από κοινού αντιμετώπισης. Συμφώνησαν, επίσης, στην ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση της συνεργασίας αυτής.

Αναφέρθηκαν επίσης στις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των Κοινοβουλίων Κύπρου και Ισραήλ, που επεκτείνονται και σε πολυμερές επίπεδο συνεργασίας, με απώτερο στόχο, όπως τονίστηκε από κοινού, την προώθηση της ευρύτερης συνεργασίας και σταθερότητας στην περιοχή. Έγινε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στην τριμερή διακοινοβουλευτική συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, εν όψει συνάντησης που προγραμματίζεται σε αυτά τα πλαίσια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα