Το ιρανικό ΥΠΕΞ καταδίκασε την επίθεση στο Παρίσι

Το Ιράν καταδίκασε την επίθεση στο Παρίσι και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, ασκώντας παράλληλα κριτική στην πολιτική της Δύσης για τις «παραχωρήσεις» της στους «εγκληματίες τρομοκράτες» στη Συρία, σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείο Εξωτερικών, Μπαχράμ Γασεμί, καταδίκασε την επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων και προκάλεσε έναν θάνατο και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον γαλλικό λαό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Πρόσθεσε, όμως: «Δυστυχώς, οι

παραχωρήσεις και ορισμένες φορές οι πράξεις υποστήριξης προς τους εγκληματίες τρομοκράτες, ενδεικτικές των δύο μέτρων και δύο σταθμών που τηρεί η Δύση απέναντι στην τρομοκρατία, τους κάνουν πιο θρασείς, ώστε να διαπράττουν τρομοκρατικές ενέργειες στην καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε ο Γασεμί.

Το Ιράν κατηγορεί συχνά τις δυτικές χώρες ότι υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, μέσω της υποστήριξης που παρέχουν σε ανταρτικές οργανώσεις στη Συρία.

Το Ιράν υποστηρίζει πολιτικά και στρατιωτικά το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη μάχη κατά των ανταρτικών οργανώσεων και των τζιχαντιστών.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα