Το Ευρωπαϊκό Πανεπ. ανακοινώνει την έναρξη του ερευνητικού έργου PLCs For Us

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ανακοίνωση της έναρξης του Ερευνητικού Έργου PLCs for us - Επαγγελματικές Εκπαιδευτικές Κοινότητες στη μετα-covid εποχή: Συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου και Δημόσιου Σχολικού Συστήματος (EXCELLENCE/0421/0333​).

Στο ερευνητικό έργο συμμετέχει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, γεγονός που θα παρέχει μια προοπτική

ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος καθώς θα ανταλλάσσονται γνώσεις και εμπειρίες μεταξύ ειδικών και ερευνητών από τα δύο εκπαιδευτικά συστήματα.

Το έργο επιδιώκει να διερευνήσει τα χαρακτηριστικά των παραγωγικών, βιώσιμων Επαγγελματικών Κοινοτήτων Μάθησης (ΕΚΜ) και να υποστηρίξει τις ΕΚΜ εκπαιδευτικών και ακαδημαϊκών στην Κύπρο. Επικεντρώνεται στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο, επιδιώκοντας να φέρει σε επαφή εμπειρογνώμονες από τα δύο αυτά συστήματα προκειμένου να:

παρέχει μια λεπτομερή, ολοκληρωμένη διερεύνηση της τρέχουσας κατάστασης των ΕΚΜ στην Κύπρο και διεθνώςεντοπίσει καλές πρακτικέςδιερευνήσει τις ανάγκες για υποστήριξη και διατήρηση των ΕΚΜ σε αυτές τις κοινότητες ως εργαλεία για την επαγγελματική μάθηση και ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και των ακαδημαϊκώννα εντοπίσει τις πρακτικές ΕΚΜ που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως κατά τη διάρκεια της καραντίνας του Covid-19 καινα διερευνήσει τη χρήση τέτοιων πρακτικών με παραγωγικό και ουσιαστικό τρόπο στην μετά Covid-19 εποχή.​

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για όλους διαδικτυακά και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://eu.bbcollab.com/guest/eb46c5afac724153a00d78e7e2d63d59

Keywords
Τυχαία Θέματα