Το έργο της ΔΕΑ εξήρε ο Μάρτιν Σούλτς

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τόνισε απόψε ότι το έργο που επιτελεί η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) είναι αξιοσημείωτο και μοναδικό και εξέφρασε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη και τις ευχαριστίες του.

Ο κ. Σουλτς μιλούσε στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της ΔΕΑ, στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε από τα μέλη της για το έργο που επιτελείται, γνώρισε το επιστημονικό προσωπικό και ξεναγήθηκε στο χώρο.

Δήλωσε «πολύ συγκινημένος» από

όσα είδε και εξέφρασε όχι μόνο την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και «τις προσωπικές μου ευχαριστίες».

Η συμβολή σας είναι αξιοσημείωτη στην αποκατάσταση της ειρήνης, είπε, προσθέτοντας ότι δεν υπερβάλλει, χρησιμοποιώντας αυτή την έκφραση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι μια συμβολή στην αποκατάσταση της αξιοπρέπειας αυτών που έχασαν τα πάντα γιατί σκοτώθηκαν και εξαφανίστηκαν, για να επιδειχθεί αλληλεγγύη σε αυτούς που υπέφεραν γιατί οι αγαπημένοι τους εξαφανίστηκαν και δεν βρέθηκαν ποτέ και είναι μια συμβολή για να έρθουν πιο κοντά οι κοινότητες, γιατί υπάρχουν θύματα και στις δύο πλευρές, θλίψη και στις δύο πλευρές, αλλά το φέρνεις ελπίδα μέσω της αποκατάστασης της αξιοπρέπειας και του σεβασμού σε ανθρώπους είναι μια πολύ καλή βάση για ένα κοινό, ειρηνικό μέλλον».

Γι αυτό, σημείωσε, το έργο «που επιτελείτε εδώ δεν είναι μόνο πολύ ενδιαφέρον από επιστημονικής πλευράς, αλλά από πολιτικής και ανθρωπιστικής πλευράς είναι μοναδικό».

Επανέλαβε πρόσκλησή του προς τα μέλη της ΔΕΑ να επισκεφθούν τις Βρυξέλλες και να παρουσιάσουν το έργο της Επιτροπής σε ένα ευρύτερο κοινό στο πλαίσιο έκθεσης με στόχο να βρουν πιο μεγάλη υποστήριξη για μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

Κανονικά, είπε, θα έλεγα ότι το έργο σας πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά όπως έμαθα σήμερα, θα περάσει πολύς χρόνος ωσότου ανεβρεθούν και ταχτοποιηθούν όλοι οι αγνοούμενοι.

Γι αυτό, ο ίδιος προσωπικά και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την υποστήριξή του εκ νέου.

Δεν πίστευα ότι υπάρχει τέτοιο μέρος, ανέφερε, Παραδέχθηκε ότι γνώριζε για την ύπαρξη της ΔΕΑ μέσω του προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τώρα, τόνισε, «γνωρίζω πόσο σημαντική είναι εκείνη η γραμμή (του προϋπολογισμού)».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα