Το εφιαλτικό σενάριο για αθλητικές πλατφόρμες και ομάδες

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο και αποκαλυπτική για τα σενάρια που έχει μπροστά της και επεξεργάζεται η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ήταν η συνέντευξη του Νικ Νικολάου στην Financial Mirror.

Ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής ανέδειξε τις απειλητικές για τους συλλόγους συνέπειες της πανδημίας σε οικονομικό επίπεδο αναδεικνύοντας τις απώλειές τους τόσο στην τρέχουσα περίοδο, ακόμη κι αν αυτή ολοκληρωθεί με παιχνίδια μπροστά σε άδειες κερκίδες, όσο και στην επερχόμενη, αφού δεν μπορούν να εκδώσουν εισιτήρια

διαρκείας για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι η απουσία συγκεκριμένης ημερομηνίας έναρξης του νέου πρωταθλήματος, ενώ ο δεύτερος αφορά την πολύ μεγάλη πιθανότητα (“highly likely”) διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών έως το τέλος του 2020.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, ωστόσο, τα εισιτήρια δεν θα είναι η μοναδική απώλεια εσόδων για τους συλλόγους (σ.σ. ο Νικ Νικολάου εκτίμησε αυτή τη ζημία σε €5.000.000 κατ’ ελάχιστο). Αν δεν επιτραπούν οι μαζικές συναθροίσεις, τότε αυτό δεν θα ισχύσει μόνο για τα γήπεδα, αλλά και για τις καφετέριες, τα μπαρ, τα εστιατόρια και άλλους τόπους τηλεοπτικής προβολής αναμετρήσεων.

Ακριβώς αυτό το περιοριστικό μέτρο είχε οδηγήσει -πριν την αναστολή δράσης του πρωταθλήματος (μέσα Μαρτίου)- τις τρεις αθλητικές πλατφόρμες (Cytavision, Cablenet, Primetel) σε παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων τους για δύο αγωνιστικές σε κανάλι ανοικτής ζώνης (ΡΙΚ), ώστε άπαντες να μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια από το σπίτι και να αποφευχθούν μετακινήσεις και μαζώξεις.

Είναι λογική η υπόθεση πως ανάλογη θα είναι από πλευράς πολιτείας η επιδίωξη και για την επόμενη σεζόν, αν όντως αποφασιστεί ότι μέχρι το τέλος του έτους δεν θα γίνονται αγώνες παρουσία κόσμου.

Κάτι τέτοιο (θα) ισοδυναμεί με τεράστια απώλεια εσόδων για τις συνδρομητικές πλατφόρμες και αυτή η χασούρα (αν όχι όλη, τότε ένα σημαντικό μερίδιό της) θα μετακυλιστεί -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- στους συλλόγους. Και αυτό θα επαληθεύσει από ακόμη μία άποψη την «προφητεία» του Νικ Νικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα