Το Εφετείο ανέτρεψε την αθώωση του ζεύγους Ορφανίδη

Σε ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης για αθώωση του ζεύγους Ορφανίδη σε δύο ποινικές υποθέσεις ακάλυπτων επιταγών προέβη την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου το Ανώτατο Δικαστήριο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο υπό τη λειτουργία του ως Εφετείο, αποφάσισε ότι το ζεύγος είναι ένοχοι των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνταν σε ιδιωτική ποινική υπόθεση. Κατά την πρωτόδικη απόφαση το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου είχε καταδικάσει μόνο την εταιρεία Ορφανίδη και απάλλαξε το ζεύγος.

Εναντίον της πρωτόδικης απόφασης στο Εφετείο είχε προσφύγει ένας εκ των απατουμένων προσώπων στον οποίο το ζεύγος εξέδωσε ακάλυπτη επιταγή. Ο ιδιώτης είχε λάβει επιταγές συνολικής αξίας 40.000 ευρώ κατά την περίοδο που ο λογαριασμός της εταιρείας ήταν παγοποιημένος.

Οι δικαστές Ερωτοκρίτου, Χριστοδούλου και Ψαρά-Μιλτιάδου, έκριναν ότι το ζεύγος γνώριζε ότι ο λογαριασμός είχε παγοποιηθεί παρ' όλα αυτά εξέδωσε τις επιταγές, τις οποίες γνώριζε πως δεν θα καλύπτονταν ποτέ. Έτσι διαφοροποίησε τη στάση του από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου και αναγνωρίζοντας το στοιχείο της γνώσης της κατάστασης έκρινε πως είναι ένοχοι εκτός από την εταιρεία και η Χαρίκλεια και Χρήστος Ορφανίδης.

Το Εφετείο αναμένεται στις 24 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή για το ζεύγος.

Πρόκειται για την πρώτη προσωπική καταδίκη του κ.Ορφανίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα