Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση ξυλοδαρμού

Μετά το σάλο που προκάλεσε ο ανελέητος ξυλοδαρμός κρατούμενου σε αστυνομικά κρατητήρια στην Πόλη Χρυσοχούς, από 2 μέλη της άμεσης επέμβασης και μετά την παρέλευση 18 μηνών από το συμβάν, η υπόθεση παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο φάκελος της υπόθεσης με τα συμπεράσματα της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας διαβιβάστηκε στη Γενική Εισαγγελία στις 19 Μαΐου 2015 και σε αυτόν υπάρχει εισήγηση για ποινική δίωξη των δύο αστυνομικών.

Η παραδοχή της ανεξάρτητης αρχής διερεύνησης ισχυρισμών και

παραπόνων κατά της αστυνομίας για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στη διερεύνησης της υπόθεσης, κανει τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δηλωνει δικαιωμενος και να τονίζει ότι τέτοια περιστατικά θα πρέπει να διερευνώνται τάχιστα.

Ο Ιωνάς Νικολάου καταδίκασε για ακόμη μια φορά το περιστατικό διαβεβαιώνοντας ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση της έρευνας το συντομότερο δυνατό προκειμένου τα 2 μέλη της δύναμης να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Για αστυνομική βία η οποία ασκείται εκτός των νομικών πλαισίων και παίρνει το σώμα πολλά χρόνια πίσω, έκανε λόγο ο αρχηγός αστυνομίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πάντως διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης σε υποθέσεις οι οποίες διερευνώνται και διαπιστώνονται είτε ποινικές είτε πειθαρχικές ευθύνες. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα το κάθε παράπονο που υποβάλλεται θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα για διερεύνηση. Παράλληλα σε συνάντηση που θα έχει με τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής διερεύνησης παραπόνων κατά της αστυνομίας την ερχόμενη Τετάρτη, θα τεθούν επί τάπητος, τρόποι επίσπευσης των διαδικασιών διερεύνησης παρόμοιων υποθέσεων.

Μετάθεση για τους πρωταγωνιστές

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Sigma, οι 2 αστυνομικοί πρωταγωνιστές του βίντεο μετατέθηκαν στη Λεμεσό, 2 μήνες μετά το επεισόδιο στα κρατητήρια. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη διώκονται πειθαρχικά 2 μέλη της ΥΚΑΝ καθώς και άλλα 5 μέλη που βρίσκονταν στον αστυνομικό σταθμό όπου διαδραματίστηκε το επεισόδιο. Τα 2 μέλη της ΥΚΑΝ διερευνώνται για παράληψη καθήκοντος, δηλαδή σωματικής έρευνας του κρατούμενου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού με σουγιά ενώ για τα υπόλοιπα 5 μέλη καθώς ενώ γνώριζαν τι διαδραματιζόταν εντούτοις δεν έλαβαν μέτρα να το αποτρέψουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα