Σε τεντωμένο σχοινί συνεχίζεται ο διάλογος στην Παιδεία

Μετ' εμποδίων άρχισε την Τετάρτη (1/8) ο εντατικός διάλογος για την κρίση στην Παιδεία.

Οριοθετεί τον διάλογο με τις εκπ. Οργανώσεις ο Χαμπιαούρης

ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ μεταβαίνουν εκ νέου σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας για παραλαβή επιπρόσθετου υλικού από τις ανάλογες διευθύνσεις καθώς και πληροφοριών και επιπρόσθετων διευκρινήσεων σε σχέση με τη στελέχωση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα δεν θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ Συντεχνιών και Υπουργού Παιδείας.

Σήμερα, η ΠΟΕΔ θα συναντηθεί στις 10:30 με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ενώ όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, αυτή την ώρα η ΟΕΛΜΕΚ συναντάται με τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης.

Να θυμίσουμε ότι τεταμένο ήταν το κλίμα στις πρώτες συναντήσεις των εκπαιδευτικών με τον υπουργό Παιδείας.

Οι διαφωνίες δεν εστιάστηκαν μόνο στην ουσία της μεταρρύθμισης και εξορθολογισμού των δαπανών, αλλά επεκτάθηκαν και σε ζητήματα τακτικής.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αρνήθηκαν να συμμετέχουν στον διάλογο παρουσία των οργανωμένων γονέων.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας, μετά το πέρας των χθεσινών διαδοχικών συναντήσεων με τις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις, εκτίμησε ότι ο κύκλος των επαφών θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή ενώ τόνισε ότι αν χρειαστεί θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

Ανέφερε επίσης ότι το Υπουργείο έχει ήδη παραδώσει στις συνδικαλιστικές οργανώσεις στοιχεία σχετικά με την προσπάθεια εξορθολογισμού.

«Τα στοιχεία που πρέπει να δοθούν θα δοθούν», διευκρίνισε για να συμπληρώσει ότι «εκείνα που δεν πρέπει να δοθούν και αποτελούν κατά την κρίση του Υπουργείου προσωπικά δεδομένα ή στοιχεία που αφορούν αυτή καθαυτή την εργασία του Υπουργείου Παιδείας και έχουν να κάνουν με τη στελέχωση, δεν θα δοθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα