Το ΔΗΚΟ καταδικάζει την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Το ΔΗΚΟ καταδικάζει έντονα την «αποσχιστική ανακήρυξη του ψευδοκράτους και τις δόλιες μεθοδεύσεις της Τουρκίας για την αναβάθμισή του», σύμφωνα με την ανακοίνωσή του.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σήμερα, συμπληρώνονται τριαντα-εννέα χρόνια από την αποσχιστική και παράνομη ανακήρυξη των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου, σε ψευδοκράτος.

Μια απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια, η οποία αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές αποδείξεις

της κακοπιστίας και της δολιότητας της Τουρκίας.

Η διεθνής κοινότητα όχι μόνο δεν αναγνώρισε το ψευδοκράτος αλλά με μια σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, καταδίκασε την ανακήρυξη ως νομικά άκυρη καλώντας όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να μην αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα της.

Με την ευκαιρία της σημερινής θλιβερής επετείου, το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τόσο την ανακήρυξη του τουρκικού μορφώματος, όσο και τις απαράδεκτες και δόλιες μεθοδεύσεις στις οποίες επιδίδεται η Τουρκία, για την αναβάθμισή του.

Παρά τις επίμονες και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου μεθοδεύσεις της τουρκικής πλευράς να νομιμοποιήσει την βάρβαρη τουρκική εισβολή και την κατοχή της μισής μας πατρίδας, η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι το μοναδικό νόμιμο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί το ανάχωμα στους τουρκικούς σχεδιασμούς.
   
Η φλόγα των εθνικών μας αγώνων για την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας παραμένει άσβεστη. 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα