Το ΔΗΚΟ για το επεισόδιο με τη ρατσιστική συμπεριφορά

Ανακοίνωση για το επεισόδιο με ρατσιστική συμπεριφορά, το οποίο σημειώθηκε σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα, εξέδωσε το ΔΗΚΟ

«Τέτοιου είδους συμπεριφορές, που στιγματίζουν την κοινωνία μας, δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες και να ξεφεύγουν από τη δικαιοσύνη», σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Να προσπαθήσουμε όλοι, για να διαγραφούν από τη συλλογική συνείδηση εσφαλμένα κοινωνικά στερεότυπα, που προκαλούν ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές

Τον δρόμο του νόμου

πρέπει να πάρει το θλιβερό και ντροπιαστικό για την κυπριακή κοινωνία, επεισόδιο μεταξύ γυναικών σε χώρο στάθμευσης, το οποίο καταγράφηκε και κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές, που στιγματίζουν την κοινωνία μας, δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητες και να ξεφεύγουν από τη δικαιοσύνη.

Η μαζική καταδίκη από οργανωμένα σύνολα, αλλά και από πολίτες, της πρωτοφανούς λεκτικής επίθεσης, με ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές, αποδεικνύει την απέχθεια της πλειοψηφίας των Κυπρίων έναντι αυτών των συμπεριφορών.

Επιπρόσθετα, δεν μπορούμε να μην καταθέσουμε την ανησυχία μας, για την ένδειξη απουσίας παιδείας, που πιστεύουμε ότι προκαλεί αυτά τα θλιβερά φαινόμενα.

Επιβάλλεται να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια της πολιτείας, για να διαγραφούν από τη συλλογική συνείδηση εσφαλμένα κοινωνικά στερεότυπα, που προκαλούν ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές.   

Keywords
Τυχαία Θέματα