Το δικαστήριο θα επιλύσει τη διαφορά με εργαζόμενους FBME

Για «αχαριστία», «περισσό θράσος» και «εκβιασμό» εκ μέρους των πρώην εργαζομένων κάνει λόγο ο Ειδικός Διαχειριστής του Υποκαταστήματος της FBME Bank Κρις Ιακωβίδης, παρά τη θετική, όπως αναφέρει, στάση τόσο της Κεντρικής Τράπεζας, όσο και του ιδίου. Δείχνει παράλληλα τη δικαστική οδό για επίλυση της διαφοράς.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Ιακωβίδης αναφέρει ότι παρά την αναθεώρηση της αρχικής του στάσης σε σχέση με τις απαιτήσεις των πρώην εργαζομένων του Υποκαταστήματος, οι πρώην υπάλληλοι «με περισσό θράσος,

παρά την καταλυτική προς όφελος τους παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας, εξακολουθούν να κατηγορούν την Κεντρική Τράπεζα αντί να την ευχαριστούν και συνεχίζουν να διαμαρτύρονται μέχρι τάχα, να ικανοποιηθούν πλήρως οι απαιτήσεις τους».

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι μετά από διαβούλευση, κατέβαλε στους επηρεαζόμενους στις 28 Απριλίου 2016 το ποσό των €3.542.816,50, ποσό που αντιστοιχεί στην μισθοδοσία για τον Απρίλη, την προειδοποίηση τερματισμού εργασίας, τις εκκρεμούσες ετήσιες άδειες, την αναλογία 13ου μισθού ως και αδειών μητρότητας. Έχει επίσης καταβληθεί 75% του ποσού που διεκδικείται ως φιλοδώρημα από τους πρώην εργαζομένους του Υποκαταστήματος.

«Η συνέχιση της διαμαρτυρίας δεν αποτελεί παρά εκβιασμό δοθέντος ότι έτσι αναχαιτίζεται ενεργητικά η απόδοση των εγγυημένων καταθέσεων μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας για κάλυψη έως €100.000 ανά καταθέτη, όπως προνοεί η νομοθεσία» αναφέρει.

Προσθέτει ότι σε αυτή την παράμετρο υπολογίζουν οι διαμαρτυρόμενοι «προκειμένου να ικανοποιήσουν νομικά αμφιλεγόμενες απαιτήσεις όχι ως αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης αλλά ως αποτέλεσμα επιβολής».

Εξάλλου, λέει ότι η θετική στάση της ΚΤΚ και του Ειδικού Διαχειριστή έχει παρεξηγηθεί, όχι μόνο από μέρους των εργαζομένων αλλά και από τους νομικούς συμβούλους που τους εκπροσωπούν, με τους τελευταίους να αναφέρονται δημόσια σε «Ειδική Εκκαθάριση» και «Ειδικό Εκκαθαριστή».

Διάταγμα Εκκαθάρισης δεν εκδόθηκε ακόμη αλλά το Υποκατάστημα τελεί υπό ειδική διαχείριση εξ’ ου και η ιδιότητα μου του Ειδικού Διαχειριστή, λέει ο κ. Ιακωβίδης, ενώ καταλήγει, λέγοντας ότι η επίλυση της διαφοράς είναι η δικαστική οδός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα