Το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών και η μετακίνηση ψηφοφόρων

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο εκλογολόγος, Νάσιος Ορεινός , ο οποίος μίλησε για το διακύβευμα των βουλευτικών εκλογών, αλλά και για τη μετακίνηση ψηφοφόρων σε άλλους σχηματισμούς.

Διαβάστε ακόμη: Βουλευτικές 2021: Αλλιώτικες οι φετινές υποβολές υποψηφιοτήτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχικά ανέφερε ότι στόχος είναι η σωστή εκτίμηση των κομμάτων. «Ελπίζω ότι δεν θα αδικήσουμε κανένα και θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται».
Πρόσθεσε ότι είναι μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό ποιο κόμμα θα πάρει την πρώτη θέση.

Συνεχίζοντας μίλησε για το ΔΗΚΟ

και για τον αντίκτυπο που θα έχει με τη φυγή στελεχών. «Σε οποιοδήποτε σενάριο δεν νομίζω ότι μπορεί να αμφισβητηθεί η προεδρία του Νικόλα Παπαδόπουλου».

Όσον αφορά την ΕΔΕΚ, εξήγησε ότι το διακύβευμα είναι αν θα εξασφαλίσει τα ποσοστά που είχε στις Ευρωεκλογές.

Παράλληλα ανέφερε ότι είναι σημαντικό ποια θα είναι τα ποσοστά των νέων σχηματισμών και που μπορούν να φτάσουν.

Για το ΕΛΑΜ και το Κίνημα Οικολόγων τόνισε ότι θα έχουν αύξηση στα ποσοστά τους, ενώ πρόσθεσε ότι οι συνεργασίες της επόμενης ημέρας έχουν τη δική τους σημασία.

Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι η σύνθεση της νέας Βουλής μπορεί να αποτελείται από έξι κόμματα μέχρι έντεκα. «Τι περισσότερες πιθανότητες της λαμβάνει το σενάριο για έξι, επτά ή οκτώ κόμματα».

Ο κύριος Ορεινός ανέφερε ότι το εκλογικό σώμα είναι περίπου 558.000 με 14.000 νέους ψηφοφόρους. «Αυτό που χαρακτηρίζει την εκλογική αναμέτρηση είναι η απομάκρυνση ψηφοφόρων από τα παραδοσιακά κόμματα και τη μετακίνηση τους σε νέους σχηματισμούς».

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα