Το χρονικό της τραγωδίας με 9χρονη:Ο πατέρας κρατούσε το κοριτσάκι

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους την τραγωδία που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (6/11) στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα. Εννιάχρονο κοριτσάκι από τη Ρουμανία σκοτώθηκε από μαχαιριές που φέρεται να δέχθηκε από τον ανήλικο αδελφό του, ηλικίας 13 χρόνων, μια υπόθεση πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις πέντε το απόγευμα το ΤΑΕ Λάρνακας ειδοποιήθηκε από τον πατέρα του κοριτσιού ότι βρήκε

το παιδί του αιμόφυρτο στο σπίτι τους που βρίσκεται στην Οδό Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου, στη περιοχή Άγιος Ιωάννης στη Λάρνακα.

Στη σκηνή μετέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από το ΤΑΕ και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, οι οποίες και εντόπισαν το κοριτσάκι με μαχαιριές στο σώμα του.

Με ασθενοφόρο το κοριτσάκι διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και έγιναν έρευνες για εξιχνίαση του εγκλήματος, ενώ φέρεται ότι τα δύο αδέλφια, που εκείνη την ώρα ήταν μόνα τους στο σπίτι, καυγάδισαν προτού ο 13χρονος επιτεθεί με μαχαίρι στην αδελφή του.

Αυτοψία στη σκηνή διενήργησαν οι Ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους οι οποίοι αναμένεται να διεξάγουν σήμερα και τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 9χρονου κοριτσιού.

Εν τω μεταξύ στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας μεταφέρθηκε ο 13χρονος, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία χθες βράδυ ο 13χρονος έδωσε κατάθεση για τα γεγονότα στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο.

Εναντίον του νεαρού εκδόθηκε διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας και μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Εν τω μεταξύ οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το άγριο φονικό συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας κλήθηκαν και μετέβησαν για κατάθεση οι γονείς των δύο παιδιών, άτομα του φιλικού και οικογενειακού τους περιβάλλοντος καθώς και γείτονες.

Τι δηλώνουν οι γείτονες

Νεαρός γείτονας ανέφερε ότι "βρισκόμουν στο σπίτι μου, άκουσα τον πατέρα να φωνάζει, αντιλήφθηκα γείτονες να τρέχουν προς το σπίτι και βγήκα και εγώ για να δω τι συμβαίνει. Είδα τον πατέρα να κρατάει το κοριτσάκι και να τη μεταφέρει έξω από το σπίτι" είπε και πρόσθεσε πως ενημέρωσε την Αστυνομία και ασθενοφόρο για το συμβάν.

Ο νεαρός σημείωσε πως "άγγιξα το κοριτσάκι για να δω εάν υπήρχε παλμός, αλλά δεν υπήρχε και άρχισε ήδη να μελανιάζει. Ο πατέρας βρισκόταν πάνω από τη μικρή και της έκανε μαλάξεις" προσπαθώντας να επαναφέρει το παιδί του ενώ ο 13χρονος "καθόταν στην αυλή του σπιτιού".

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο νεαρός είπε πως δεν γνώριζε την οικογένεια, ωστόσο έβλεπε "τα παιδιά που έπαιζαν έξω στο δρόμο καθημερινά και τα αδέλφια είχαν συχνά καυγάδες".

Άλλοι γείτονες ανέφεραν ότι οι γονείς των παιδιών είναι διαζευγμένοι, τα αδέλφια διέμεναν εδώ και 3 περίπου χρόνια στο συγκεκριμένο σπίτι, μαζί με τον πατέρα τους και πως ο 13χρονος φοιτούσε σε Γυμνάσιο της περιοχής ωστόσο φέρεται να εκδιώχθηκε λόγω παραβατικής συμπεριφοράς.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία, διερευνώνται από το ΤΑΕ Λάρνακας.

Σύμφωνα πάντα με δηλώσεις γειτόνων, το 13χρονο αγόρι παρουσίαζε στο παρελθόν προβληματική συμπεριφορά, ενώ όταν έγινε το φονικό, τα δύο παιδιά ήταν μόνα τους στο σπίτι.

Τα δύο παιδιά έμεναν με τον πατέρα τους, ενώ οι γονείς τους ήταν χωρισμένοι. Έμεναν στην Κύπρο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Επίσης, στην κάμερα του Σίγμα μίλησε γείτονας ο οποίος γνώριζε την οικογένεια και τα δύο παιδιά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε γείτονας, ο οποίος διατηρούσε περίπτερο στην περιοχή, γνώριζε τα δύο παιδιά, αφού πήγαιναν εκεί. Ανέφερε ότι το 13χρονο παιδί που φέρεται να σκότωσε την αδερφή του είναι «προβληματικό», χωρίς να διευκρινίζει περισσότερα. Για το 9χρονο κοριτσάκι δήλωσε ότι ήταν πανέξυπνο.

Επιβεβαίωσε ότι ήταν για χρόνια στην Κύπρο αλλά ο ίδιος τους γνώριζε για τρία μόλις χρόνια. Ανέφερε ότι νοικιάζουν σπίτι στην περιοχή, οι γονείς είναι χωρισμένοι και η μητέρα δεν μένει μαζί τους αλλά πήγαινε και τα έβλεπε συχνά.

Keywords
Τυχαία Θέματα