Το χρονικό της φονικής έκρηξης που στοίχισε τη ζωή στον Γ.Αθηνοδώρου

Ανείπωτη τραγωδία στο ξημέρωμα για το μεροκάματο. Νεκρός, ένας 62χρονος εργάτης. Όλα άρχισαν γύρω στις 08.50 το πρωί. 

Ένας συνάνθρωπος μας δεν θα επιστρέψει ποτέ στο σπίτι του. Αιτία όπως όλα δείχνουν, η προσπάθειά του να οξυγονοκολλήσει δοχείο το οποίο μέσα περιείχε εύφλεκτη ύλη, πετρέλαιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί η φονική έκρηξη.

Μάταια οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες και να

κατασβήσουν την πυρκαγιά που εξαπλωνόταν απειλητικά και στα παρακείμενα υποστατικά.

Ο άτυχος εργάτης εντοπίστηκε απανθρακωμένος και όταν έφθασαν οι πυροσβέστες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, ήταν ήδη αργά να τον σώσουν. Πρόκειται για τον 62χρονο Γιώργο Αθηνοδώρου από τη Δευτερά.

Δυο εγκαυματίες διακομίσθηκαν στις Πρώτες Βοήθειες. Η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Στη σκηνή έσπευσε άμεσα και το ΤΑΕ προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας. Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ ανέφερε ότι της φονικής πυρκαγιάς προηγήθηκαν απανωτές εκρήξεις που σήκωσαν στο πόδι τους εργαζόμενους στην βιομηχανική περιοχή.

Προληπτικά εκκενώθηκαν τα παρακείμενα με την έλευση της Πυροσβεστικής.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο SigmaLive ανέφερε ότι είδε την στιγμή της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε με αστραπιαίους ρυθμούς. «Μέχρι να αντιληφθούμε τι έγινε, ήταν ήδη αργά…», σημείωσε ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας.

Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας θα διαφανούν μετά τις έρευνες που θα διεξάγουν Αστυνομία, Πυροσβεστική και Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα