Το χρονικό της ανατροπής που οδήγησε στο lockdown

Για το χρονικό της ανατροπής που οδήγησε στο lockdown μίλησε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης στο κρατικό ραδιόφωνο.

Διαβάστε ακόμη: Αυτό είναι το νέο διάταγμα του Υπ. Υγείας- Αναλυτικά το νέο lockdown

Αρχικά αναφέρθηκε στην αλλαγή της απόφασης σχετικά με το εκκλησιασμό και τα 50 άτομα τα οποία πρέπει να έχουν ιστορικό εμβολιασμού για να μπορούν να εισέλθουν στους Ναούς, τονίζοντας ότι έτσι διασφαλίζεται η ασφάλεια. «Αυτό εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες του εξωτερικού και

είναι προτροπή από τους διεθνής οργανισμούς».

Τόνισε ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Προεδρικό με διάρκεια τριών ωρών, υπήρχαν όλα τα σενάρια στο τραπέζι. «Έφυγα από το προεδρικό με την άποψη ότι θα εφαρμοστεί κάτι ηπιότερο». Συμπλήρωσε ότι σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή του lockdown είχε η χθεσινή Εθνική Αναφορά, η οποία όπως είπε ήταν κάκιστη. 

Επεσήμανε ότι τις εισαγωγές από τα 900 ημερήσια κρούσματα θα τις διαπιστώσουμε τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα ο Δρ. Καραγιάννης εξήγησε ότι θα υπήρχε τρομερό πρόβλημα αν δεν εφαρμοζόταν το lockdown. «Το σύστημα υγείας θα δοκιμαζόταν στις μονάδες εντατικής θεραπείας».

Διευκρίνισε ότι δεν δόθηκε η ευκαιρία στη συμβουλευτική επιτροπή για να συσκεφθεί πριν τις αποφάσεις. «Οι απόψεις που εκφράστηκαν από εμάς ήταν από ήπια ως πιο σοβαρά μέτρα».

Στη συνέχεια μίλησε για την εφαρμογή του μέτρου για τεστ 72 ωρών πριν την επίσκεψη σε χώρους εστίασης. «Για να αποδώσει το lockdown και μετέπειτα, πρέπει να υπάρξει έλεγχος». Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος πρέπει να επιτύχει έτσι ώστε να βγει από την κόκκινη κατηγορία χωρών.

Τέλος ανέφερε ότι πρέπει τηρηθούν πιστά όλα τα μέτρα για να καταφέρει η Κύπρος να ορθοποδήσει. «Πρέπει να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας, για αυτό λιγόστεψαν τα μηνύματα».

Διαβάστε ακόμη:

Επιτρέπεται κανονικά η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών

Θα επιτρέπονται δύο μηνύματα την Κυριακή του Πάσχα

Οι 8 κατηγορίες μετακίνησης από τη Δευτέρα 26/4

Keywords
Τυχαία Θέματα