Το χρονικό «εξαγοράς» Λιλλήκα και τα 15 λεπτά δημοσιότητας

Τον ασκό του Αιόλου στην πολιτική αντιπαράθεση, άνοιξε την περασμένη Κυριακή (7/1) με συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα ο Γιώργος Λιλλήκας, μετά και την καταγγελία του για τα περί προσέγγισής του από άλλο επιτελείο με σκοπό την εξαγορά του.

Ο κ. Λιλλήκας δεν κατονόμασε το επιτελείο που σύμφωνα με τον ίδιο τον προσέγγισε, ωστόσο, ο ισχυρισμός του αυτός ήταν αρκετός για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σκηνικό.

Διαβάστε επίσης: A. Κυπριανού: Υποχρέωση του Λιλλήκα να μιλήσει καθαρά (vid)

Επιτελεία και κόμματα αρνήθηκαν την όποια εμπλοκή και κάλεσαν

τον Γιώργο Λιλλήκα να κατονομάσει από πού προήλθε η πρόταση χρηματισμού του.

Διαβάστε επίσης: Πώς απαντά το επιτελείο Αναστασιάδη στις κατηγορίες Λιλλήκα

Η συζήτηση αυτή μονοπώλησε την προεκλογική επικαιρότητα, σε σημείο που ο Γενικός Εισαγγελέας, στις 9/1, κάλεσε τον κ. Λιλλήκα να αποταθεί στις Αρχές αν έχει στοιχεία για τα όσα δημόσια ισχυρίζεται.

Την Τετάρτη (10/1) και ενώ στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ η συζήτηση των εκπροσώπων των επιτελείων γύρω από το ζήτημα διεξαγόταν σε μεγάλη ένταση, ο Γιώργος Λιλλήκας, ζωντανά από την εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», ξεκαθάρισε ότι το θέμα δεν είναι ποινικό αλλά πολιτικό.

Διαβάστε επίσης: Γ. Λιλλήκας: Δεν είναι ποινικό το θέμα, είναι ηθικό &πολιτικό (Βιντεο)

Διαβάστε επίσης: Οι προθέσεις Λιλλήκα μετά την παρέμβαση Γεν. Εισαγγελέα

Την ίδια ημέρα, στη δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα μπήκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με συνέντευξή του στο κρατικό κανάλι, όπου χαρακτήρισε σοβαρή την καταγγελία του Γιώργου Λιλλήκα.

Διαβάστε επίσης: «Eπαναφέρετε σε τάξη τον κύριο διότι έχει ξεφύγει τελείως»

Την Πέμπτη (11/1) ο Νικόλας Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε προσωπικά για πρώτη φορά επί του θέματος στο κρατικό κανάλι, λέγοντας: «Tα 15 λεπτά δημοσιότητας που επιδίωξε να πάρει ο κ. Λιλλήκας, νομίζω έχουν τελειώσει. Είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τους πολίτες. Δεν ισχύουν αυτά που λέει σε ό,τι αφορά εμάς».

Διαβάστε επίσης: Λιλλήκας: Αλαζονεία και έλλειψη σεβασμού από Νικόλα Παπαδόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα