Το buzzer beater του Πρέπελιτς έδωσε τη νίκη στη Βαλένθια

Ο Κλέμεν Πρέπελιτς... βροντοφώναξε «νίκη». Το δίποντο του, παρά την καλή άμυνα, ήταν εύστοχο. Και η Βαλένθια έβαλε τέρμα στο αρνητικό σερί των δύο ηττών. Και όπως κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, πήρε τη νίκη στην τελευταία φάση. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ο Σέιν Λάρκιν ήταν ο μοιραίος για την Εφές, αφού είχε δύο ελεύθερες βολές και ευστόχησε στη μία. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν, μολονότι είχαν να δώσουν δύο φάουλ, προτού οδηγήσουν τη Βαλένθια στις βολές, βιάστηκαν να τα δώσουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει χρόνος για το... θαύμα του

Πρέπελιτς!

Η Εφές ξεκίνησε το ματς με... φόρα και πήρε νωρίς διαφορά 10 πόντων (17-7). Η Βαλένθια μείωσε τη διαφορά (23-19) και κατάφερε να περάσει μπροστά προτού ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο (30-27).

Στο δεύτερο ημίχρονο ξανά η Εφές κατάφερε να ξεφύγει, αυτή τη φορά με 8 πόντους (62-54). Ένα σερί των Ισπανών (8-0) ήταν αρκετό για να φέρει ξανά την ισορροπία. Με αυτήν πορεύτηκαν οι δύο ομάδες μέχρι το φινάλε.

Ο Τόμπι έκανε το 72-70, με τον ίδιο να παίρνει και το ριμπάουντ στην άστοχη επίθεση της Εφές. Ο Ουίλιαμς με ένα μεγάλο σουτ έκανε το 74-70, δίνοντας το προβάδισμα στη Βαλένθια.

Ο Μίτσιτς όμως απάντησε με τρίποντο για το 74-73. Στα 13.3 δευτερόλεπτα για το τέλος, ο Σέιν Λάρκιν κέρδισε βολές. Και ευστόχησε στη μία!  Στην τελευταία επίθεση, με 4.3 στο ρολόι, ο Πρέπελιτς πήρε την ευθύνη και... εκτέλεσε την Αναντολού!

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 40-38, 54-60, 76-74

Πηγή: gazetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα