Το μπάχαλο με το εργοστάσιο στο Τσέρι και οι «ετοιμοπόλεμοι» κάτοικοι Μιτσερού

Έντονες είναι οι αντιδράσεις σχετικά με την μεταφορά εργοστασίου το οποίο ασχολείται με την παραγωγή ασφαλτικού σκυροδέρματος, από το Τσέρι στο Μιτσερό. 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο του Μιτσερού, συνεπικουρούμενο από το σύνολο των Κοινοτικών Συμβουλίων των έξι κοινοτήτων της περιοχής, με επιστολή τους, δηλώνουν έτοιμοι «να κάνουν χρήση όλων των νόμιμων μέσων κοινωνικής και νομικής μάχης, για την επαναφορά του θέματος στην σωστή του βάση». 

Την ίδια ώρα, ζητούν από την Κυβέρνηση διακοπή της παρούσας περιβαλλοντικής μελέτης και επανακαθορισμό των περιεχομένων

της , «ώστε να περιλαμβάνει την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της προβληματικής κατάστασης που λειτουργεί η υφιστάμενη μονάδα», δεύτερον ζητούν παράλληλη έναρξη της νενομισμένης ολοκληρωμένης μελέτης χωροθέτησης, η οποία με διαφανή και ξεκάθαρα κριτήρια θα εξετάσει πολλούς πιθανούς χώρους πριν προτείνει τον πιο κατάλληλο για την μετεγκατάσταση, για τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η αναλυτική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Τέλος, καλούν σε τερματισμό οποιονδήποτε ενεργειών αδειοδότησης της μονάδας στο Μιτσερό, προ της ολοκλήρωσης των πιο πάνω. 

Σχετικές επιστολές έχουν σταλεί και στους αρμόδιους Υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή εδώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2020 το Κοινοτικό Συμβούλιο Μιτσερού πληροφορήθηκε την  μετακίνηση εργοστασίου ασφάλτου από την βιομηχανική περιοχή Τσερίου στην περιοχή Μιτσερού

Σημειώνεται, αναφέρουν στην ανακοίνωση, πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο ασφάλτου βρισκόταν στο επίκεντρο των διαμαρτυριών των κατοίκων και των τοπικών αρχών των Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής λειτουργίας του, για έντονη και επικίνδυνη για την υγεία όχληση από οσμές/ αέριες εκπομπές.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι παρά την απόφαση του Υπουργικού στις 22 Δεκεμβρίου για αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου στο Τσέρι, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι η λειτουργία του συνεχίζεται κανονικά, αναρτώντας μάλιστα και σχετικά βίντεο. 

13η μέρα εγκλεισμού. Και η παραγωγή συνεχίζεται. Απρόσκοπτα. Ασταμάτητα. ΠΑΡΆΝΟΜΑ. Κ εμείς ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ @CYpresidency @AnastasiadesCY @LawOfficeCY @SavvidesGL @AngelidesSavvas @NourisNicos @CostasKadis @ZetaEmilianidou @K_Ioannou pic.twitter.com/8mZY6UyEvD

— Yiola Georgiou (@Yiola3) January 22, 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα