Το "ξημέρωσαν" οι τ/κ εφημερίδες για το ναυάγιο

Η ολοκλήρωση της Διάσκεψης για την Κύπρο μετά από μαραθώνιο συναντήσεων του Γ.Γ. του ΟΗΕ και δείπνο με τα εμπλεκόμενα μέλη και η μη επιθυμητή έκβασή της, αποτελεί το κύριο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Αναφορά γίνεται και σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα 30χρονο μοτοσικλετιστή, στις νέες πληροφορίες για το φονικό στο κατεχόμενο χωριό Γερόλακος, αλλά και στην ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας», στην οποία δίνονται οδηγίες στο

κοινό για προστασία από τη θερμοπληξία.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο « Η πιο μακρά νύχτα», γράφει ότι με τη μετάβαση του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Ελβετία άρχισε μαραθώνιος συναντήσεων και διαβουλεύσεων. Η εφημερίδα αναφέρεται στις εξελίξεις μέχρι η ώρα 1 τα μεσάνυχτα και γράφει ότι λόγω του ότι πήγε για τύπωμα, δεν μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για μετέπειτα εξελίξεις. Αναφορά γίνεται και στις νέες πληροφορίες που αφορούν τη δολοφονία γυναίκας στον κατεχόμενο Γερόλακο, σύμφωνα με τις οποίες πριν τη δολοφονία της, από τον πρώην σύζυγο της και τον 17χρονο γιο της, ακούστηκαν φωνές από το σπίτι. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Κατάρρευση», γράφει ότι μετά από εννέα ημέρες συναντήσεων και συζητήσεων στην Ελβετία, τελικά οι προσπάθειες δεν ευδοκίμησαν, αφού λίγο μετά τις 3 το πρωί, η συνάντηση/δείπνο έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Αλλού γράφει ότι το νέο τροχαίο με θύμα 30χρονο έγινε στον δρόμο Αγίου Επίκτητου, όταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε βίαια και μετωπικά με άλλο όχημα. Γράφει, ακόμα, ότι σιγή ιχθύος τηρεί η «διεύθυνση» των «φυλακών» μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την έλλειψη νερού στις «φυλακές».

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αποτυχία η Διάσκεψη», γράφει ότι η διαδικασία, η οποία άρχισε πριν από δύο χρόνια μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη και Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, κατέρρευσε ψες μετά από ημέρες συναντήσεων με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέρα, ημέρα διαβουλεύσεων με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ και τα εμπλεκόμενα μέρη. Γράφει, ακόμα, ότι νέα στοιχεία έχει στα χέρια της η «αστυνομία» σχετικά με τη δολοφονία της Ζεχρά Σορβέρ, ενώ χθες ζητήθηκε από το «δικαστήριο» η ανανέωση του διατάγματος κράτησης των δύο υπόπτων, του συζύγου της και του 17χρονου γιου της. Αλλού γράφει ότι ο 30χρονος επιχειρηματίας Γιακούπ Ταραγκάνο είναι το θύμα της ασφάλτου.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Πάλι απογοήτευση», γράφει ότι χωρίς αποτέλεσμα τελείωσε η Διάσκεψη για την Κύπρο, σε κλίμα έντασης έγινε και το δείπνο των εμπλεκομένων μερών, ενώ σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι παρά τις προσπάθειες, εντούτοις δεν έγινε κατορθωτή η επιτυχής έκβαση. Αλλού αναφέρεται στο νέο τροχαίο δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο 30χρονος μοτοσικλετιστής, Τ/κ επιχειρηματίας Γιακούπ Ταραγκάνο. Γράφει, ακόμα, ότι το «υπουργείο υγείας» εξέδωσε ανακοίνωση με οδηγίες προς το κοινό για την προστασία του από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Μέχρι το πρωί, εγγυήσεις, ασφάλεια και προεδρία», γράφει ότι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχιζόταν η συζήτηση κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας και σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες της εφημερίδας, έληξε χωρίς αποτέλεσμα η Διάσκεψη λόγω διαφωνιών στο θέμα της αποχώρησης των στρατευμάτων από το νησί και στον αριθμό που θα παραμείνει μετά και τη λύση. Αλλού γράφει ότι ακόμα μια ζωή χάθηκε στην άσφαλτο, με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή, μετά από μετωπική σύγκρουση με όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αναφορά γίνεται και στην έναρξη των εργασιών στον κατεχόμενο Καραβά για ανέγερση εργοστασίου σκυροδέρματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα