Το "δέντρο της θλίψης" για τους συγγενείς αγνοουμένων

Μετά από 43 χρόνια και ο καημός ίδιος... ασήκωτος, όπως και η απουσία των αγαπημένων τους που αγνοούνται... το εορταστικό κλίμα δεν τους αγγίζει... η δική τους καρδιά παγωμένη.

Με δάκρυα στα μάτια, χέρια τρεμάμενα και με την ελπίδα βαθιά ριζωμένη, δεκάδες συγγενείς αγνοουμένων στόλισαν και φέτος στο προαύλιο του Δημοτικού Μεγάρου Λευκωσίας, το δικό τους δέντρο.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς πολύχρωμες και λαμπερές μπάλες. Το δέντρο της θλίψης - όπως το αποκαλούν - στολισμένο με τις φωτογραφίες των αγνοουμένων τους.

Η ευχή τους μία... ίδια απο το 1974 και εντεύθεν. ''Έχει

43 χρόνια, τωρά έπιασα τα 43, που τον γυρέφκω... Εύχομαι να μας τον δώσουν, ας εν τζαι κόκκαλα, να κάμουμε την κηδεία του, τζαι εγώ, τζαι τα παιθκιά μου, τζαι ο κόσμος'', αναφέρει η Αντριανή Ηλία Παπαπαύλου, μητέρα αγνοουμένου.

''Να τελειώσει αυτό το δράμα, αυτό το μαρτύριο, αυτός ο πόνος που ζουν οι οικογένειες. Κάθε Χριστούγεννα να βάζουμε ένα πιάτο άδειο στο τραπέζι, να περιμένουμε και η θέση τους να είναι άδεια'' δηλώνει η κα. Αντρούλα Αριστοδήμου, συγγενής αγνοουμένου.

Κάθε φωτογραφία και ένας αναστεναγμός, που με το πέρασμα των χρόνων γιγαντώνεται και γίνεται μαχαιριά που σφάζει το είναι τους.

''Απτόητοι και πιστεύοντας στο δίκαιο του αγώνα μας και στο δικαίωμά μας να μάθουμε πειστικά για το τί έχουν γίνει οι δικοί μας, θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα'' αναφέρει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης.

''Δεν ξεχνάμε τους αγνοούμενούς μας και δεν ξεχνάμε μαζί το χρέος και την οφειλή που αισθανόμαστε να αγωνιστούμε μέχρι να διακριβωθεί και η τύχη του τελευταίου αγνοουμένου'', δήλωσε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου.

Ο Φώτης Φωτίου μετέφερε, μεταξύ άλλων, τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τους τις δυνάμεις για την επίλυση του ανθρωπιστικού αυτού προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα