Το αεροπλανοφόρο ‘Charles De Gaulle’ στο μικροσκόπιο της Τουρκίας

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο ‘Charles De Gaulle’ με τη συνοδεία του, στην οποία συμπεριλαμβάνονται πολλά γαλλικά σκάφη θαλάσσης και αέρος, υποστήριξης και πολεμικά, ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου από την Τουλόν με πορεία προς τη Μεσόγειο.

Η ονομασία της αποστολής είναι Antares —από τον αστέρα «αντί-Άρη». Γάλλος ναύαρχος εξηγεί αυτή την επιλογή ως εξής: «Το όνομα Antares έχει την έννοια της εξέτασης όλων των καταστάσεων σύγκρουσης και την πονηριά ενός πολεμιστή, τόσο απέναντι στις τρέχουσες συγκρούσεις όσο και στην προετοιμασία του για πολέμους του μέλλοντος».

Σύμφωνα

με όσα ανακοίνωσε το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, η αποστολή θα μεταβεί σε περιοχές «στρατηγικής σημασίας για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».

Στην ομάδα του γαλλικού αεροπλανοφόρου θα ενταχθούν και συμμαχικά πλοία, συμπεριλαμβανομένης και ελληνικής φρεγάτας.

Η διεθνής αυτή αεροναυτική δύναμη μαζί με 3.000 Γάλλους καταδρομείς θα επιχειρήσει σε περιοχές στρατηγικής σημασίας για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, από τη Μεσόγειο έως τον Ινδικό Ωκεανό, ανάλογα με τη διεθνή κατάσταση. Η αποστολή Antares προετοιμάζει επίσης τις γαλλικές δυνάμεις μας για εμπλοκή σε υψηλής έντασης καταστάσεις ακόμη και με συμμάχους της Γαλλίας σε όλους τους τομείς.

Η Γαλλία δεν αποκαλύπτει την επιχειρησιακή δυνατότητα της εν λόγω δύναμης, όμως στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το πλοίο είναι «ετοιμοπόλεμο».

Περιλαμβάνει μαχητικά Rafale, αερομεταφερόμενα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης, ελικόπτερα, στρατηγικούς πυραύλους μέγιστης εμβέλειας, ανθυποβρυχιακό οπλοστάσιο και προηγμένα ηλεκτρομαγνητικά συστήματα.

Ο τουρκικός τύπος σχολιάζει ότι το αεροπλανοφόρο κατεβαίνει στην ανατ. Μεσόγειο προς στήριξη της Ελλάδας.

Η εθνικιστική εφημερίδα «Αϊντινλίκ» με τίτλο «Στήριξη Antares στην Ελλάδα», υποστηρίζει ότι οι Έλληνες χαιρέτισαν αυτήν την κάθοδο του γαλλικού αεροπλανοφόρου, καθώς στέλνουν έτσι μήνυμα στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
‘Charles De Gaulle’, Τουρκίας,‘Charles De Gaulle’, tourkias