Το αδιαχώρητο στην Ερμού!

ΒΓΗΚΑΝ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ
«Καρφίτσα» δεν έπεφτε από χθες το πρωί στους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Ελλάδας. Το ιστορικό τρίγωνο της Αθήνας έχει κατακλυστεί από χιλιάδες άτομα, τα οποία σπεύδουν να ψωνίσουν δώρα τόσο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα όσα και για τους εαυτούς τους. Στην Ερμού επικρατούσε το αδιαχώρητο. Άτομα κάθε ηλικίας προσπαθούσαν με δυσκολία

να τη διασχίσουν και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Γονείς με τα παιδιά τους στα χέρια, αλλά και ηλικιωμένοι, παρότι συνωστίζονταν, όχι μόνο δεν διαμαρτύρονταν, αλλά προσπαθούσαν να ευχαριστηθούν τις γιορτινές στιγμές.

Κινείται η αγορά
Αν και ούτε στην Ελλάδα μπήκε η περίοδος των εκπτώσεων, δεν ήταν λίγοι οι καταστηματάρχες που έχουν προχωρήσει σε προσφορές, προκειμένου να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. «Πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν στο κατάστημα, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που θα προχωρήσουν σε κάποια αγορά. Οι δρόμοι μπορεί να είναι γεμάτοι, όμως η κίνηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αγοραστική δύναμη», είπε στο «protothema.gr» η υπάλληλος καταστήματος δερματικών ειδών στην Ερμού, Πέπη Τζέμου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Φουντάς έκανε λόγο για μια ικανοποιητική κίνηση στην αγορά. «Τις ημέρες των Χριστουγέννων πήγαμε πολύ καλά για τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Το 30-40% από τους καταναλωτές μπαίνουν στα καταστήματα θέλοντας απλώς να δουν ή να κάνουν μια έρευνα αγοράς. Το υπόλοιπο 60% ψωνίζουν το ρούχο που τους αρέσει».

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες Θεσσαλονικείς κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουν τη λιακάδα, συνδυάζοντας τα ψώνια τους με βόλτα στην παραλία.
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα - ΔΟΛ

Keywords
Τυχαία Θέματα