Το Western & Southern Open αναβάλλει τους αγώνες της Πέμπτης

Το Western &Southern Open στηρίζει την απόφαση της Ναόμι Οσάκα να μην αγωνιστεί στα ημιτελικά για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών. Την Παρασκευή η μάχη του Τσιτσιπά με τον Ράονιτς.

Οι αγώνες «παγώνουν» στο USTA Billie Jean King National Tennis Centre της Νέας Υόρκης για μια ημέρα, καθώς το Western &Southern Open ανακοίνωσε πως το πρόγραμμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Αυγούστου.

Προηγήθηκε

η ανακοίνωση της Ναόμι Οσάκα, πως δεν θα αγωνιστεί την Πέμπτη στα ημιτελικά του τουρνουά, ως διαμαρτυρία στα αλλεπάλληλα περιστατικά της αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανών, στηρίζοντας και εμπράκτως το «μποϊκοτάζ» των NBAers.

«Ως άθλημα, το τένις συλλογικά παίρνει θέση ενάντια στη φυλετική ανισότητα και στην κοινωνική αδικία που για μια ακόμα φορά είναι στο προσκήνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η USTA, το ATP Tour και η WTA, αποφάσισαν να σεβαστούν αυτή τη στιγμή παγώνοντας το τουρνουά του Western &Southern Open για την Πέμπτη, 27 Αυγούστου. Η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί την Παρασκευή, 28 Αυγούστου», ανέφερε η κοινή ανακοίνωση της USTA, της ΑΤΡ και της WTA.

Έτσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει μια μέρα αργότερα τον Ράονιτς, ενώ το άλλο ζευγάρι το αποτελούν οι Τζόκοβιτς, Μπαουτίστα. Στις γυναίκες οι ημιτελικοί είναι ανάμεσα στην Οσάκα και την Μέρτενς και την Αζαρένκο και την Κόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα