Το OnlyFans κατηγορείται για συνωμοσία αποκλεισμού των ανταγωνιστών του

Η OnlyFans κατηγορήθηκε ότι έβαλε στη μαύρη λίστα τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης καλλιτεχνών που προωθούν τους αντιπάλους της τοποθετώντας τους στη βάση δεδομένων του Παγκόσμιου Διαδικτυακού Φόρουμ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (GIFCT), όπως αναφέρθηκε την Τρίτη.

Το FanCentro, ένας εναλλακτικός ιστότοπος για ενήλικες,ξεκίνησε τη νομική αγωγή εναντίον του ιδιοκτήτη της OnlyFans, Leonid Radvinsky, και της εταιρείας που διευκολύνει τις πληρωμές της, Fenix Internet LLC, τον Νοέμβριο.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν σε

δικαστήριο της Φλόριντα, το FanCentro ισχυρίζεται ότι ενήλικες καλλιτέχνες που προώθησαν ανταγωνιστικές ιστοσελίδες σε OnlyFans τοποθετήθηκαν στη διεθνή βάση δεδομένων του GIFCT, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία για να σταματήσει τη διάδοση τρομοκρατικών εικόνων καταγράφοντας μια μοναδική ψηφιακή υπογραφή για αυτούς, που ονομάζεται «hashes».

Η βάση δεδομένων μοιράζεται στα 18 μέλη του φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Twitter. Εάν μια εταιρεία διαμοιράζει περιεχόμενο, τότε επισημαίνεται και με όλα τα άλλα μέλη, επιτρέποντάς τους να εποπτεύουν παρόμοιο περιεχόμενο.

Υποστηρίζοντας ότι η βάση δεδομένων έχει «χειραγωγηθεί», το FanCentro δηλώνει ότι οι ενήλικες ερμηνευτές είχαν αφαιρέσει περιεχόμενο μέσων κοινωνικής

δικτύωσης και απενεργοποιήθηκαν οι λογαριασμοί τους, παρόλο που δεν περιείχαν περιεχόμενο τρομοκρατίας που θα προκαλούσε μια τέτοια απάντηση.

Η FanCentro ζητά οικονομικές αποζημιώσεις για τη χρήση της βάσης δεδομένων, υποστηρίζοντας ότι οδήγησε σε μείωση της επισκεψιμότητας προς τους ανταγωνιστές της OnlyFans.

Το OnlyFans δεν έχει ακόμη καταθέσει νομική απάντηση στους ισχυρισμούς του FanCentro, αλλά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες «δεν έχουν καμία αξία».

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Ηνωμένου Βασιλείου, το BBC, δήλωσε την Τρίτη ότι, αν και δεν κατονομάστηκε στη νομική κατάθεση, το Facebook κλήθηκε για την υπόθεση, και υποχρεώθηκε να παραδώσει τα αρχεία.

Η κλήτευση φέρεται να ζητά αντίγραφα εσωτερικών εγγράφων από την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ότι οι αντίπαλοι της OnlyFans προστέθηκαν στη λίστα των λεγόμενων Επικίνδυνων Ατόμων ή Οργανισμών, καθώς και τυχόν πληρωμές από τη OnlyFans στη μητρική εταιρεία του Facebook Meta.

Η Meta κυκλοφόρησε μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι «αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι. 

Keywords
Τυχαία Θέματα