Το Instagram δημιουργεί τα «όρια» για απόκρυψη υβριστικών μηνυμάτων

Το Instagram ανακοίνωσε νέες δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν τα υβριστικά μηνύματα .

Η νέα του λειτουργία κρύβει αυτόματα σχόλια και μηνύματα από άτομα που δεν ακολουθούν - ή μόλις άρχισαν να ακολουθούν και επιτρέπει στους χρήστες να το ενεργοποιούν.

«Σχεδιάστηκε για να σταματήσει η κακοποίηση από μεγάλο αριθμό ανθρώπων» ανέφερε το Instagram. Η εταιρεία

αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη ρατσιστική επίθεση μετά τον τελικό του ποδοσφαίρου Euro 2020 ανδρών ως ένα παράδειγμα. Μετά την ήττα της Αγγλίας σε πέναλτι, οι μαύροι παίκτες βρέθηκαν να υφίστανται χείμαρρο ρατσιστικής επίθεσης , συμπεριλαμβανομένων των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Ιούλιο, το Instagram είπε στο BBC News ότι είχε κάνει «λάθη» στη ρύθμιση υποσχέθηκε να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο σύστημα λογισμικού του .Το Instagram δήλωσε ότι οι νέες δυνατότητές του έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους ανθρώπους από επιθέσεις.

«Οι δημιουργοί και τα δημόσια πρόσωπα μερικές φορές βιώνουν αιφνίδια αιχμές σχολίων και αιτημάτων DM (άμεσων μηνυμάτων) από άτομα που δεν γνωρίζουν» , ανέφερε στην ανακοίνωσή του. «Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό είναι ένα ξέσπασμα υποστήριξης - όπως αν γίνει viral μετά την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου. Μερικές φορές, μπορεί επίσης να σημαίνει εισροή ανεπιθύμητων σχολίων ή μηνυμάτων», συμπλήρωσε η εταιρία.

Αντί να απαιτήσει από τους γνωστούς χρήστες να απενεργοποιήσουν εντελώς όλα τα σχόλια και τα μηνύματα, το νέο εργαλείο θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να βάλει σε σίγαση αποτελεσματικά εκείνους που δεν ήταν «μακροχρόνιοι ακόλουθοι». Η λειτουργεία αυτή μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, είπε το Instagramεταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι κυκλοφορεί το σύστημα Hidden Words που είχε ανακοινωθεί για όλους σε όλο τον κόσμο.

Το Instagram επέκτεινε την λίστα αποκλεισμού λέξεων, hashtag και emojis που το σύστημα αποκλείει αυτόματα για να φιλτράρει τα υβριστικά μηνύματα, τα οποία μπορούν επίσης να προσαρμόσουν κάποιοι χρήστες.

Πηγή: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα