Το DPA για την τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Ερντογάν

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) αναφέρεται στην χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν για την διαχείριση  του προσφυγικού ζητήματος.

Όπως σημειώνεται σχετικά, η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Τούρκος Πρόεδρος συνομίλησαν εχθές για το θέμα της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή θέματα, μεταξύ άλλων, για την κατάσταση στη Συρία. 

Μέρκελ και Ερντογάν συζήτησαν για την «κατάσταση της μετανάστευσης στο Αιγαίο

και για την συνεργασία στη διαχείριση της μετανάστευσης, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας».

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου ανακοίνωσε ότι, εκτός από τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, συζητήθηκε το θέμα της μετανάστευσης.

Την ίδια στιγμή –αναφέρει το DPA- o ομοσπονδιακός Υφυπουργός Εσωτερικών, Στέφεν Μέγιερ, έκανε έκκληση για μεγαλύτερες   προσπάθειες επιστροφής μεταναστών από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, «ότι χρειαζόμαστε επειγόντως πρόοδο αναφορικά με το μικρό αριθμό επιστροφών προς την Τουρκία, προκειμένου να βελτιώσουμε την δύσκολη κατάσταση στα "hot-spots" των νησιών», δήλωσε, προσθέτοντας πως η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι «πολύ δύσκολη».

Ο κ. Mέγιερ, ταυτόχρονα, έδωσε έμφαση στην «πλήρη εφαρμογή» της συμφωνίας για την μετανάστευση μεταξύ  EE - Τουρκίας, η οποία «είναι εξαιρετικής σημασίας για την μείωση της παράνομης μετάβασης στα ελληνικά νησιά», καθώς εμποδίζει το έργο των διακινητών και προστατεύει από θανάτους στο Αιγαίο.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα