Το Crans-Montana μέσα από τα μάτια του τουρκικού Τύπου

Έντονο το ενδιαφέρον για το Κυπριακό στον τουρκικό Τύπο σήμερα, εν όψει της δύσκολης και ουσιαστικής διαπραγμάτευσης στη βάση γραπτών προτάσεων που ξεκινά σήμερα στο ελβετικό θέρετρο Crans-Montana.

Αισιόδοξος εμφανίζεται και ο τουρκικός Τύπος για την εβδομάδα που ξεκινά στο Crans-Montana και για την προοπτική της λύσης στο Κυπριακό. Βασιζόμενοι κυρίως στις δηλώσεις των Τούρκων και Τ/κ αξιωματούχων στο Crans-Montana, οι τίτλοι των εφημερίδων ή των ιστοσελίδων του τουρκικού Τύπου ενέχουν έναν τόνο ελπίδας.

Το NTV προτάσσει

τον τίτλο "O κυπριακός ‘γόρδιος δεσμός’ θα λυθεί αυτήν την εβδομάδα", ενώ η Χουριέτ αναφέρει ότι μπαίνουμε σε "Εβδομάδα σκληρής διαπραγμάτευσης για την Κύπρο. Η τουρκική εφημερίδα σχολιάζει ότι οι πλευρές για πρώτη φορά θα υποβάλουν στο τραπέζι γραπτώς τις προτάσεις τους. Σε περίπτωση, δε, προόδου μέσα στην εβδομάδα, τότε στη διαδικασία θα συμμετάσχουν και οι πρωθυπουργοί των 3 εγγυητριών δυνάμεων.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν θα παραστεί στη σύνοδο των G-20 στο τέλος της εβδομάδας στη Γερμανία, προκειμένου να είναι παρών στην κρίσιμη διαδικασία για το Κυπριακό, αναφέρει η Χουριέτ.

Στη Μιλιέτ διαβάζουμε ότι "Η κινητικότητα για την Κύπρο στη Γενεύη δεν σταματά".

Keywords
Τυχαία Θέματα