Το 0% της Ομόνοιας και το 25% της Ανόρθωσης

Δίχως γκολ και, αναπόφευκτα, δίχως νίκη συνδυάστηκε η πρεμιέρα της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Στο Καζακστάν η πρωταθλήτρια συμβιβάστηκε στο 0-0 με την Καϊράτ Αλμάτι, ενώ στο ΓΣΠ η κυπελλούχος ηττήθηκε 2-0 από την Παρτίζαν.

Οι επόμενες αγωνιστικές στη νεοσύστατη διοργάνωση θα δείξουν κατά πόσον οι ομάδες των Χένινγκ Μπεργκ και Τιμούρ Κετσπάγια μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση, ωστόσο οι πιθανότητες

με βάση τη στατιστική παράδοση είναι εναντίον τους.

Το «τριφύλλι» καλείται να γράψει ιστορία, καθώς μέχρι σήμερα ουδείς κυπριακός σύλλογος που άρχισε με εκτός έδρας ισοπαλία στον όμιλο κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή του -το δικό του 1-1 στην «Τούμπα» πέρυσι είναι ο πιο πρόσφατος κρίκος στην αλυσίδα.

Είχαν προηγηθεί οι «λευκές» ισοπαλίες της Ανόρθωσης με τη Βέρντερ το 2008 (Τσάμπιονς Λιγκ) και του ΑΠΟΕΛ με την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2009 (Τσάμπιονς Λιγκ) και τη Μακάμπι τελ Αβίβ το 2013 (Γιουρόπα Λιγκ).

Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ανόρθωση ανέρχεται στο 25%, καθώς στις προηγηθείσες τέσσερις περιπτώσεις εντός έδρας ήττας μιας κυπριακής ομάδας στην πρεμιέρα των ομίλων έχει καταγραφεί μια πρόκριση.

Την πήρε ο ΑΠΟΕΛ το 2019, μολονότι στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου του στο Γιουρόπα Λιγκ είχε ηττηθεί στο ΓΣΠ από την Ντουντελάνζ (3-4). Είχαν προηγηθεί, ωστόσο, οι αποκλεισμοί του Απόλλωνα μετά το 1-2 από την Τραμπζονσπόρ το 2013, του ΑΠΟΕΛ μετά το 0-3 από τη Σάλκε το 2015 και της ΑΕΚ μετά το 0-1 από τη Ζυρίχη το 2018 (όλοι στο Γιουρόπα Λιγκ).

Keywords
Τυχαία Θέματα