Τμήμα Δασών: Δενδροφύτευση στο Μεταλλείο Αμιάντου για τη Διεθνή Μέρα Δασών

Με συμβολική δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον χώρο του Μεταλλείου Αμιάντου, το Τμήμα Δασών τίμησε τη Διεθνή Μέρα Δασών.


Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, οι εργασίες αποκατάστασης του Μεταλλείου Αμιάντου που άρχισαν το φθινόπωρο του 1995 από το Τμήμα Δασών, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, με βάση το σχέδιο αποκατάστασης που ετοιμάστηκε με κύριους στόχους τη σταθεροποίηση των σωρών των στείρων (μπάζων), την αναδάσωση και αναχλόαση των

διαμορφωμένων περιοχών, αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια και τα αποτελέσματα να είναι πλέον εμφανή και ουσιώδη.

Προστίθεται ότι στην Κύπρο μεγάλες δασικές εκτάσεις καίγονται ενώ ορισμένες περιοχές υποβαθμίστηκαν ή υποβαθμίζονται ως αποτέλεσμα της βόσκησης και της λατόμευσης όπως και της μεταλλευτικής δραστηριότητας παλαιότερα.

Το Τμήμα Δασών μέσα από την προσπάθεια αποκατάστασης στοχεύει στην επαναφορά της βλάστησης και του τοπίου με κατάλληλες τεχνικές σε καμένες και σε διαταραγμένες και υποβαθμισμένες εκτάσεις το συντομότερο δυνατόν.

Έχοντας κατά νου ότι τα δέντρα αποτελούν διαχρονικές αξίες και συμπορεύονται με τον άνθρωπο καθορίζοντας το περιβάλλον μέσα στο οποίο τόσο εμείς, όσο και οι επόμενες γενιές θα ζήσουν, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι και οι επόμενες γενιές θα μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα αγαθά που το πράσινο μας προσφέρει, συμπληρώνει το Τμήμα Δασών.

Διαβάστε επίσης: Αβέρωφ Νεοφύτου: « Ένα εκατομμύριο δέντρα για όλη την Κύπρο»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα