Τμήμα Αλιείας: Η πετρελαιοκηλίδα άγγιξε το ακρωτήρι του Απ.Ανδρέα (VID)

Ενημέρωση για την πετρελαιοκηλίδα που πλέον βρίσκεται ανοικτά του Αποστόλου Ανδρέα παραχώρησε η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και θαλάσσιων ερευνών.

Συγκεκριμένα η κα Μαρίνα Αργυρού ανέφερε τα εξής:

«Το τμήμα μας είχε ενημερωθεί από την περασμένη Πέμπτη για περιστατικό ρύπανσης στην παράκτια περιοχή της Συρίας που προκλήθηκε από διαρροή πετρελαίου από ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό. Παρακολουθούσαμε την κατάσταση σε σχέση με την εξέλιξη αυτής της πετρελαιοκηλίδας, η οποία φαινόταν όταν περιοριζόταν στην

ακτή της Συρίας.

Την περασμένη Κυριακή το βράδυ, λάβαμε επικαιροποιημένη δορυφορική εικόνα από τον ευρωπαϊκό οργανισμό για την ασφάλεια στην θάλασσα, όπου δείχνει μετακίνηση της πετρελαιοκηλίδας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Συρίας και Κύπρου.

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι έχουν προβεί άμεσα σε μοντέλα προσομοίωσης διασποράς της πετρελαιοκηλίδας, «βλέπαμε ότι αυτή θα κινείτο προς την ακτή του Αποστόλου Αντρέα, και βάση του μοντέλου αναμενόταν η επίδραση σήμερα το πρωί» ανέφερε η κα Αργυρού. 

«Όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα αυτή η πετρελαιοκηλίδα άγγιξε το ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι γυαλάδα» εξήγησε η κα Αργυρού.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο από την πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Καρπασίας

Κατεχόμενα: Προειδοποίηση σε τουρίστες &ψαράδες Καρπασίας για πετρελαιοκηλίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τμήμα Αλιείας, Απ Ανδρέα VID,tmima alieias, ap andrea VID