Τ/κ Τύπος:To διαχειριστικό καθεστώς του Dome στην Κερύνεια

Το διαχειριστικό καθεστώς του ξενοδοχείου Ντομ στην Κερύνεια, τα προβλήματα στον τουρισμό, τα παράπονα τ/κ προσφύγων για την περιουσία που άφησαν στις ελεύθερες περιοχές και το αντιστάθμισμα που δεν τους δόθηκε στα κατεχόμενα, προβλήματα με το αποχετευτικό σύστημα στην ευρύτερη περιοχή της Μόρφου αλλά και η τοποθέτηση για πρώτη φορά του πρώην προέδρου του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν για τον φάκελο με κατηγορίες περί απόκρυψης στοιχείων στο πόθεν έσχες του προς την «βουλή» και άλλες ατασθαλίες, είναι τα κύρια θέματα στα

πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπο σήμερα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Έμειναν οι υπογραφές για το ξενοδοχείο Ντομ», γράφει ότι τελικά το «τμήμα» βακουφίων και η συντεχνία τουριστικών υπαλλήλων και η τουριστική εταιρεία Αλληλεγγύη (που διαχειρίζονται από κοινού σήμερα την διοίκηση του Ντομ) τα βρήκαν και σύντομα θα υπογράψουν τα συμβόλαια ενοικίασης του ξενοδοχείου για άλλα 10 χρόνια προς 150.000 δολάρια το χρόνο. Αλλού αναφέρει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε πως οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί της «συγκυβέρνησης» έδωσαν τα χέρια πως ακόμα και αν είναι υποψήφιοι για τις «προεδρικές» η συνεργασία τους δεν θα διαλυθεί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη Τύπου της κίνησης Γιασεμί για την παρουσίαση των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Είμαστε στην τελευταία ανάσα» γράφει ότι οι σύνδεσμοι των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων απάντησαν στις επικρίσεις για την ανά κεφαλή επιδότηση μέσω του «κράτους» λέγοντας ότι ο τουρισμός αφήνει στην τ/κ οικονομία 1 δις δολάρια το χρόνο και πρέπει όλοι να τον στηρίξουν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σήμερα έρχεται στα κατεχόμενα ο νέος Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Μουσταφά Σεντόπ, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό. Αλλού αναφέρει ότι στην βιομηχανική περιοχή Λευκωσίας πολλοί δρόμοι, λόγω των βροχών, έχει υποχωρήσει η άσφαλτος και έχουν γεμίσει λακούβες.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Το κράτος παραβιάζει το σύνταγμα» φιλοξενεί δηλώσεις του «προέδρου» του «συνδέσμου δικαιούχων ίσης αξίας» (πρόκειται για Τ/κ που πήραν βαθμούς για την περιουσία τους στις ελεύθερες περιοχές, για να αποκτήσουν ίσης αξίας περιουσία στα κατεχόμενα), Τανέρ Ντερβίς, σύμφωνα με τον οποίο δικαιούχοι αυτού του συστήματος είναι 60.000 άτομα, εκ των οποίων οι 5.000 δεν έχουν πάρει τίποτα. Αλλού γράφει ότι ο σκουπιδότοπος στην βιομηχανική περιοχή Γερόλακκου προκαλεί μόλυνση στο περιβάλλον και ενέχει τον κίνδυνο μολυσματικών ασθενειών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί συναντήθηκε με τα τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό και συζήτησαν τις τεχνικές διεργασίες ώστε να πραγματοποιηθεί το συντομότερο η επιστροφή των έργων ε/κ ζωγράφων και του αρχειακού υλικού του ΡΙΚ.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Aποχετευτικό σκάνδαλο και στο Συργιανοχώρι» γράφει ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενοχληθεί από την οσμή από τα λύματα που τρέχουν στο ποτάμι του χωριού και ανησυχούν γιατί κοπάδια ζώων τρώνε από τα χόρτα και ίσως πίνουν το μολυσμένο νερό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά από ενέργειες των συντεχνιών των τ/κ εκπαιδευτικών, η Κυπριακή Δημοκρατία θα δώσει την υπηκοότητα σε 529 παιδιά από μεικτούς γάμους (κυρίως Τ/κ με Τούρκους). Αλλού αναφέρει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς δήλωσε πως εάν το «κράτος» δεν μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς ο ίδιος θα παραιτηθεί από «υπουργός δημοσιονομικών».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Η αστυνομία με έκανε φύλο και φτερό» φιλοξενεί δηλώσεις του Χουσείν Οζγκιουργκιούν για τις υποθέσεις ατασθαλιών που αντιμετωπίζει, μιλώντας για πρώτη φορά για το θέμα, προσθέτοντας ότι από την στιγμή που έφυγε από την προεδρία του ΚΕΕ ολοκληρώθηκε γι’ αυτόν η ενεργό πολιτική. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 30 τουριστικοί πράκτορες περιμένουν 100 εκ ΤΛ ως ανα κεφαλή επιδότηση για τους τουρίστες που φέρνουν στα κατεχόμενα με το «υπουργείο τουρισμού» να ρίχνει την μπάλα για το οικονομικό στην Τουρκία. Αλλού αναφέρεται στο ρεκόρ πληρότητας των φραγμάτων στο «νότο» δίδοντας αριθμούς για φέτος και πέρυσι.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα