Τ/κ Τύπος: Πρώην ψευδοπρωθυπουργός νοσηλεύεται στις ελ. περιoxές

Η απόφαση του «στρατοδικείου» σχετικά με την υπόθεση του Τ/κ αντιρρησία συνείδησης Χαλίλ Καραπατσιάογλου, η έκθεση που ετοίμασε το «επιμελητήριο» Τ/κ αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών για τις καταστροφές κατά την θεομηνία τον Δεκέμβριο και οι δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν σχετικά με το θέμα, οι κατηγορίες εναντίον ιμάμηδων ότι δεν εξασκούν τα καθήκοντα τους, αλλά και οι καιρικές συνθήκες στο νησί τις τελευταίες ημέρες είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν θα πληρώσω»,

αναφέρεται στην αντίδραση του αντιρρησίας συνείδησης Χαλίλ Καραπατσιάογλου, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του «στρατοδικείου», και στην απόφασή του να μην καταβάλλει το πρόστιμο των δύο χιλιάδων τουρκικών λιρών (περίπου 360 ευρώ) αλλά να εκτίσει ποινή φυλάκισης 20 ημερών. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος και ο ΓΓ της συντεχνίας των εργαζομένων στον Τύπο (Basin Sen), Αλί Κισμίρ και Σερκάν Σογιαλάν, ανακοίνωσαν ότι γίνονται αντιρρησίες συνείδησης. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ανθρώπινο λάθος η αιτία της καταστροφής» αναφέρεται στην έκθεση του επιμελητηρίου Τ/κ αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών για τις καταστροφές στην Κερύνεια στην οποία αναφέρεται ότι λόγω ανθρώπινων λαθών προκλήθηκαν οι καταστροφές οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο 4 ατόμων. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση του «στρατοδικείου» στην υπόθεση του αντιρρησία συνείδησης Χαλίλ Καραπατσιάογλου. Αλλού γράφει ότι αιτήσεις για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές θα δέχεται το "πανεπιστήμιο" Εγγύς Ανατολής.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Στα σχολεία οι ιμάμηδες, άδεια τα τζαμιά» αναφέρεται στις κατηγορίες του «υπουργείου» θρησκευτικών θεμάτων εναντίον πέντε ιμάμηδων για το γεγονός ότι ζητούν την καταβολή υπερωριών για διδασκαλία κορανίου στα σχολεία χωρίς όμως να παρευρίσκονται στα τζαμιά και να εξασκούν τα καθήκοντα τους. Αλλού γράφει ότι, ο 33χρονος Τ/κ αντιρρησίας συνείδησης Χαλίλ Καραπατσιάογλου, αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο των 2 χιλιάδων τουρκικών λιρών (περίπου 360 ευρώ) που του επέβαλε το «στρατοδικείο». Αλλού προβάλλει τη συνάντηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τα κόμματα της «κυβέρνησης» κατά την οποία συζητήθηκε κυρίως το Κυπριακό.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Το ανθρώπινο λάθος οδήγησε στην καταστροφή» γράφει ότι ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε η έκθεση της έρευνας που διεξήγαγε το Τ/κ ««επιμελητήριο» αρχιτεκτόνων και πολιτικών μηχανικών σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στις μεγάλες υλικές καταστροφές κατά τις θεομηνίες τον Δεκέμβριο. Αναφορά γίνεται και στα τροχαία ατυχήματα που έγιναν χθες στα κατεχόμενα και κατά τα οποία τραυματίστηκαν συνολικά έξι άτομα. Προβάλλει ακόμα την απόφαση του «στρατοδικείου» στην υπόθεση του Χαλίλ Καραπατσιάογλου.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ένοχος για τη δικαιοσύνη, ελεύθερος στη συνείδηση», αναφέρεται στην απόφαση του «στρατοδικείου» στα κατεχόμενα στην υπόθεση εναντίον του Χαλίλ Καραπατσιάογλου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρώσει το πρόστιμο αλλά προτιμά να εκτίσει ποινή φυλάκισης 20 ημερών. Γράφει επίσης ότι παρουσιάστηκε στην παρουσία του «πρωθυπουργού» Τουφάν Εριχιουρμάν έκθεση που ετοιμάστηκε από το «επιμελητήριο» πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων σχετικά με τις καταστροφές που προκάλεσαν οι θεομηνίες τον Δεκέμβριο κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα. Αλλού αναφέρει ότι στην εντατική μονάδα ιδιωτικής κλινικής στις ελεύθερες περιοχές νοσηλεύεται ο πρώην «πρωθυπουργός» Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα