Τ/κ Τύπος: Γιλντιρίμ και Τουρκές μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Τουγρούλ Τουρκές και η κριτική του στα τ/κ ΜΜΕ αλλά και η σημερινή κάθοδος του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, μονοπωλούν το ενδιαφέρον στον τ/κ Τύπο σήμερα.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Μας έψαλε τον εξάψαλμο ο Τουρκές”, αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσει του Τούρκου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και γράφει ότι η τουρκική κυβέρνηση, που πέρασε χειροπέδες στα τουρκικά ΜΜΕ, τώρα πετάει

μπηχτές και στα τ/κ ΜΜΕ ότι μπορεί πάνω από το 50% αυτών που γράφουν να είναι ψέμματα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση γυναικών από τις δύο πλευρές με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Αλλού αναφέρει ότι με το αιτιολογικό ότι έγιναν παράνομες πωλήσεις στα σχολεία, θα γίνει έρευνα για την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και στο ψευδοκράτος.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού), με τίτλο “Αντίδραση από τον Τουρκές για τις υπηκοότητες”, γράφει ότι ο Τούρκος αξιωματούχος στις χθεσινές του δηλώσεις είπε ότι ακόμα και στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, σε 5 χρόνια, δίδεται η υπηκοότητα, αλλά στα κατεχόμενα λέγεται ότι εάν δοθούν “υπηκοότητες”, η ε/κ πλευρά θα αναποδογυρίσει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αλλού αναφέρει ότι έρχεται σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη σε ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό και γράφει ότι ο Ε/κ ηγέτης φοβάται “θερμό επεισόδιο” μέχρι το δημοψήφισμα στην Τουρκία.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με τίτλο “Παράδεισος `παράνομου στοιχήματος` η ΤΔΒΚ”, γράφει ότι νόμιμα στα κατεχόμενα δραστηριοποιούνται πέντε εταιρείες στοιχημάτων, ενώ έχει διαπιστωθεί πως οι παράνομες τέτοιες εταιρείες φτάνουν τις 25. Αλλού γράφει ότι με τα δικά της τραγούδια αποχαιρέτησε ο κόσμος την Τ/κ γνωστή συνθέτρια, μουσικό και φαρμακοποιό Καμράν Αζίζ, που κηδεύτηκε χθες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι επιταχύνεται το έργο για τη δημιουργία εκδρομικού χώρου δίπλα από το φράγμα νερού στα Πάναγρα, ο οποίος θα είναι έτοιμος τον Μάιο.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), με τίτλο “Ατύχημα και πάλι με φορτηγό”, αναφέρεται στο δυστύχημα στα Πάναγρα, όπου φορτηγό που έφευγε από λατομείο έχασε τον έλεγχο, χτύπησε μετωπικά με μικρό φορτηγό, ο οδηγός του οποίο έχασε τη ζωή του. Αλλού γράφει ότι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έρχεται σήμερα στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις Τουρκές και προβάλλει ότι για την Τουρκία οι Τ/κ είναι πρώτη προτεραιότητα.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Οι εργαζόμενες γυναίκες θα προστατεύσουν την ειρήνη”, αναφέρεται στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση των γυναικών μπροστά από το Σπίτι της Συνεργασίας και τα μηνύματα υπέρ της ειρήνης που έστειλαν. Αλλού γράφει ότι το 58% των ανέργων στα κατεχόμενα είναι γυναίκες. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σύμφωνα με νέα “νομοθεσία” για τους “αστυνομικούς”, αυτοί που συμπληρώνουν 25 χρόνια υπηρεσίας θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα